banner
Gündem

Kentsel dönüşümle 15 bin metrekare alan açıldı

 KENTSEL DÖNÜŞÜM REZERV ALANINDAKİ YAPI VE BİNALAR ETAP ETAP YIKILIYOR Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümde..

Kentsel dönüşümle 15 bin  metrekare alan açıldı
banner

 KENTSEL DÖNÜŞÜM REZERV ALANINDAKİ YAPI VE BİNALAR ETAP ETAP YIKILIYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümde her geçen gün yeni binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşüm güvenli bir şekilde adım adım ilerliyor.

Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm rezerv yapı alanı olarak belirlenen sahada depreme karşı dayanıksız, yıpranmış ve modern yaşam standartlarına uyum göstermeyen yapıların kontrollü şekilde yıkılarak ortadan kaldırıldığını söyledi. Kentsel dönüşüm alanın toplamda 23 bin metrekareden oluştuğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşümde bu hafta geldiğimiz noktada dönüşüm alanında 38’inci binanın yıkımı tamamladık ve orada 15 bin metrekare alan açtık. Buradaki tüm çalışmalarımız planlama sürecimiz ile uyumlu halde ilerliyor. Yani kentsel dönüşümü başlattığımız ilk günden itibaren gerek ilerleme sürecini, gerekse uygulama safhalarını yakından takip ediyorum” dedi.

‘ŞEHRİMİZİ SAĞLIKLI VE DÜZENLİ

YAPILARLA YENİDEN İNŞA EDİYORUZ’

Sağlıksız yapılaşma alanlarını ortadan kaldırma sürecinin aralıksız sürdüğünü işaret eden Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşüm ile birlikte Hamidiye Mahallemizde tarihi bir dönüşüm başlattık. Herkesin ortak bir paydada buluştuğu yenilikçi ve modern mimariyle, şehrin merkezini sağlıklı ve düzenli yapılarla yeniden inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşümü şehrin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiren Başkan Dinçer, “Aksaray’ımıza kalıcı eserler bırakmak için gayretle çalışıyor, kent merkezimiz başta olmak üzere şehrimizin çehresini yeniliyoruz. Kentsel dönüşüm alanının önceki halini herkes biliyor. Buradaki sağlıksız yapıları ortadan kaldırarak şehir merkezini canlandırmak ve bu bölgeyi kent yaşamına kazandırmak istiyoruz. Burada kentsel çevreye uygun hareket ederek yeraltına 2 katlı otopark olmak üzere konut, ticaret birimleri, işyerleri inşa edeceğiz. Şehrimiz için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası