banner
Gündem

Kış mevsimi öncesi sokak hayvanları için çalışma başlatıldı

UZMANLARA GÖRE KIŞ AYLARINDA KEDİLER İÇİN 6 SAAT, KÖPEKLER İÇİN İSE 17 SAAT AÇLIK, HAYATİ RİSK TAŞIYOR. BU SAATLERİN AŞILMASI DURUMUNDA BU HAYVANLAR DONARAK HAYATINI KAYBEDEBİLİYOR Aksaray Belediyesi yaklaşan kış..

Kış mevsimi öncesi sokak hayvanları için çalışma başlatıldı
banner

UZMANLARA GÖRE KIŞ AYLARINDA KEDİLER İÇİN 6 SAAT, KÖPEKLER İÇİN İSE 17 SAAT AÇLIK, HAYATİ RİSK TAŞIYOR. BU SAATLERİN AŞILMASI DURUMUNDA BU HAYVANLAR DONARAK HAYATINI KAYBEDEBİLİYOR

Aksaray Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi olumsuz hava koşullarında doğada yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için çalışma başlattı. Ekipler, şehrin muhtelif yerlerine kedi ve köpekler için mama ve yem bıraktı. Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminin, sokaklarda yaşamak zorunda olan hayvanlar için kolay geçmediğini belirterek onların başlarını sokacak bir yuvaya ihtiyaçları olduğu ifade etti. Ayrıca ekipler, sokak hayvanlarının her gün yemek bulabileceklerinin garantisi olmadığını da dile getirdi.

Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü doğal yaşam alanlarında yaralanan ya da tedavi ihtiyacı olan sokak hayvanlarını rehabilitasyon merkezindeki uzman ekipleriyle tedavi ediyor. Ekiplerin sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçları ile ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şöyle konuştu: “Aynı dünyayı paylaştığımız sokak hayvanlarımız için oluşturduğumuz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde gerekli tedavileri yapılan hayvanlarımız doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Doğal yaşam alanlarında da oluşturduğumuz mama kaplarına düzenli olarak mama ve su bırakılıyor. Hayvan dostu belediyecilik anlayışımız ile şehrimizde hiçbir canlıyı yaşama hakkından mahrum bırakmamanın gayreti içerisinde çalışıyoruz.”(Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası