banner
Gündem

Aksaray’da kitap okuma sayısında rekor

Aksaray’da 2022 yılının ilk yarısında 36 bin 813 kitap ödünç verme işlemi gerçekleştirildi. Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van, kitap okuma oranlarında artış gözlemlendiğini söyledi. Gazeteniz Egemen’e açıklamalarda bulunan..

Aksaray’da kitap okuma sayısında rekor
banner

Aksaray’da 2022 yılının ilk yarısında 36 bin 813 kitap ödünç verme işlemi gerçekleştirildi. Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van, kitap okuma oranlarında artış gözlemlendiğini söyledi.

Gazeteniz Egemen’e açıklamalarda bulunan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van, “Eğitsel ve kültürel anlamda katkıda bulunmakta olan kütüphanemiz geçmiş yıllardaki trendini bugünlerde biraz daha yükselterek devam ediyor. Okuyucu sayımızdaki artış bizleri sevindirdi. Yılın ilk 6 ayını 43 bin 69 kitaplık koleksiyonumuzla, 27 bin 441 üyemize 36 bin 813 kitabı ödünç vererek tamamladık.

Pandemi de eğitimin kesintiye uğramasına rağmen, elde ettiğimiz bu başarı, atılan adımın en önemli göstergesidir. Mesai saatlerinde tüm okuyucularımıza hizmetlerimiz sürüyor. Gelen okuyucularımızın en iyi şekilde ödünç servisimizden yararlanabilmesi için iyi iletişim kurmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kitap okuma rakamlarını en üst seviyeye çıkartmak” dedi.

 ‘YAZ MEVSİMİNDE BAĞIMSIZ OKUMAYA İLGİ YOĞUN’

Kütüphanenin kent merkezinde olma avantajını en iyi şekilde kullandıklarını belirten Van, “Yaz döneminde bağımsız okuma saatlerine ciddi bir yönelim var. Okuyucularımız kitaplarını burada ya da ödünç alıp evlerinde okuyabilirler. Kitap okuma rakamlarındaki artış bizleri oldukça memnun ediyor” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

   

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası