banner
Özel

Klima artık lüks değil bir ihtiyaç

Yurt genelinde yükselen hava sıcaklıkları Aksaray’da da etkisini oldukça yüksek gösterdi. Sıcaklığa dayanamayan vatandaşın gözü fiyatları görmedi. Geçen yıla oranla klima satışlarında yüzde 20’lik bir artış gözlemlendi. Artan klima satışlarıyla..

Klima artık lüks değil bir ihtiyaç
banner

Yurt genelinde yükselen hava sıcaklıkları Aksaray’da da etkisini oldukça yüksek gösterdi. Sıcaklığa dayanamayan vatandaşın gözü fiyatları görmedi. Geçen yıla oranla klima satışlarında yüzde 20’lik bir artış gözlemlendi.

Artan klima satışlarıyla ilgili çeşitli bilgiler aktaran bayi yetkilisi Ahmet Tekin, klima satışlarının her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti.

Tekin, “Hava sıcaklıklarının her geçen gün daha da artması vatandaşları klima ve vantilatör almaya sevk etti. Öte yandan gelişen ve değişen yaşam standartları sebebiyle de insanlar biraz daha teknolojik aletleri kullanmaya elverişli hale geldi. Evlerinde, işyerlerinde vatandaşlarımız rahat, ferah, konforlu ve kaliteli bir yaşam sürmek adına klima kullanmayı tercih ediyor. Bir süre öncesine kadar klima bir lüks olarak görülüyor ve tanımlanıyordu. Şimdilerde ise bir ihtiyaç olarak görülüyor. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki yüksek sıcaklıklar nedeniyle orada yaşam süren vatandaşlar için klima uzun zamandır ihtiyaç olarak görülüyordu. Bu yüzden de her evde mutlaka bir klima bulunuyordu.  Son yıllarda ise değişen hava sıcaklıkları İç Anadolu bölgesinde yaşayan insanların da klimayı ihtiyaç olarak görmesini sağladı” dedi.

KLİMA FİYATLARI 11

BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Klima satışlarının geçen yıla oranla daha ön planda olduğunu ve talebin arttığını ifade eden Ahmet Tekin şöyle konuştu: “Müşterilerimiz son dönemlerde klimalarla ilgili fiyat araştırması yapmaya başladı. Firmamıza sürekli danışmak ve yönlendirilmek için gelen vatandaşlarımız var. Bu yüzden dar gelirli kesim de hava şartlarındaki aşırılık sebebiyle evlerinde mutlaka bir soğutucuya ihtiyaç duyuyor. En düşük klima fiyatı 11 binden başlıyor. Bu yüzden tercihini bütçesinden dolayı vantilatörden yana kullanıyor.”

Vantilatör ve klimanın tasarruf açısından birbiriyle kıyaslanacak araçlar olmadığını dile getiren Tekin, ikisinin işlevinin birbirinden farklı olduğunu belirtti. Yetkili Tekin, “Klimalar biraz daha ortamın havasını verimli şekilde soğutması açısından daha sağlıklıdır. Performans olarak, verimlilik olarak klima daha ön planda. Ayrıca klima ısınmak amacıyla da kullanılabilir. Vantilatör ise daha anlık bir çözümdür. Küçük bir ortamda verim alınabilir. Ufak tefek esintiler sağlar. Daha işlevsel olması bakımından klima, enerji tüketimi olarak bir tık daha yukardadır” şeklinde konuştu.

Klima alacak vatandaşlara çeşitli tavsiyelerde bulunan Ahmet Tekin, “Klima alınmadan önce vatandaşlar alan keşfi yapmalıdır. Yahut başvurdukları mağazanın yetkili servisi klimayı kullanılacak olan ortamda keşif yapması gerekir. Klimadan, bahsettiğimiz düzeyde verim sağlanabilmesi için ortama uygun olan cihaz kullanılmadır. Keşif yapılırken alanın metrekare ölçüsü ve ne kadar güneş aldığı ayrıca ortamda oluşacak sıcaklık dereceleri tespit edilir.  Buna uygun ihtiyacı karşılayacak klima tipi ve modeli önerilir” ifadelerini kullandı. Foto-Haber Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası