banner
Eğitim

Kongrede 226 bildiri sunulacak

İlki 2019 yılında yapılan Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi’nin dördüncüsü, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ev sahipliğinde başladı. Üç gün sürecek çevrim içi kongrede 226 bildiri sunulacak. ASÜ, Kırşehir Ahi Evran..

Kongrede 226  bildiri sunulacak
banner

İlki 2019 yılında yapılan Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi’nin dördüncüsü, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ev sahipliğinde başladı. Üç gün sürecek çevrim içi kongrede 226 bildiri sunulacak.

ASÜ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen kongrenin açılış töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, kongrenin birkaç açıdan önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin akademik hayata dair deneyim edinmelerinin kongrenin ilk pozitif çıktısı olduğuna dikkat çeken Prof. Bakırtaş, “Aynı zamanda öğrenciler, birer sosyal bilimci olarak, çalıştıkları alanların fen bilimleriyle ve mühendislik bilimleriyle ne kadar iç içe olduğunu keşfetmiş olacaklar. 300’ün üzerinde öğrencinin bir araya geleceği kongrenin tüm süreçleri çevrim içi olarak yönetilecek. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum ve kongrenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk ve Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Nafiz Tok da açılış töreninde yaptıkları selamlama konuşmalarında kongrenin önemine vurgu yaptılar.

 

   

GELECEK PLANLAMALARI SOSYAL BİLİMLERLE TEMAS HALİNDE

Kongrenin içeriğine ilişkin bilgiler veren ASÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Sevilay Uslu Divanoğlu, üç gün boyunca 32 farklı üniversiteden 226 bildirinin sunulacağını kaydetti. Kongrenin etki alanının ger geçen yıl biraz daha genişlediğine dikkat çeken Divanoğlu, “Sosyal bilimler, dünyada yaşanan değişimlerin adlandırılması, şekillendirilmesi ve kurgulanması açısından büyük önem arz etmektedir ve geleceğe dair yapılacak her türlü planlamanın bir yönü muhakkak sosyal bilimlere temas etmektedir. Sosyal bilimler alanında nitelikli akademik kadrolar yetiştirmek bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bu bağlamda, yeni yetişen gençlerimizin gerek akademik alanda gerekse toplumsal meselelere duyarlılık anlamında kendilerini ifade etmelerini ve araştırma faaliyetleri içerisinde yer almalarını sağlamak adına kongre önem teşkil etmektedir. Kongrenin düzenlenmesine emek sağlayan herkese ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ASÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı ‘Sosyal Bilimlerde Arşiv Kullanımının Önemi’ konulu bir sunum yaptı. Tören, plaket ve belge takdiminin ardından tamamlandı.  (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası