banner
Özel

Konut satışında noter dönemi

Aksaray’da dükkân, arsa, ev gibi gayrimenkullerin satışı 1 Temmuz itibarıyla noterlerden de yapılabilecek. Noterlerin devreye girmesiyle işlemler en az 6-7 kat daha hızlı olacak. Yeni sistemle dolandırıcılığın da büyük ölçüde..

Konut satışında noter dönemi
banner

Aksaray’da dükkân, arsa, ev gibi gayrimenkullerin satışı 1 Temmuz itibarıyla noterlerden de yapılabilecek. Noterlerin devreye girmesiyle işlemler en az 6-7 kat daha hızlı olacak. Yeni sistemle dolandırıcılığın da büyük ölçüde önüne geçilecek.

Aksaray 3. Noter yetkilisi Arif Küçükkavas, “Tapu dairesinin vereceği tapu yerine, geçici bir belge vereceğiz. Bu belge ile de tescil yapılıp tapularını alabilecekler. Noter ücreti olacak ama cüzi bir miktar olacak. Noterler sisteme de dahil olacak, devir işlemleri hızlanacak, güvenlik maksimum seviyeye ulaşacak. Arsa, dükkan ve konut gibi gayrimenkullerin devir işlemlerinin noterlerde de yapılmasını sağlayan düzenlemenin hayata geçmesine sayılı günler kaldı. 1 Temmuz itibarıyla başlayacak sistem tıpkı tapu dairelerindeki gibi randevu usulüne dayalı, noterden randevu alınacak, o gün geldiğinde alıcı ve satıcı buluşacak ve tapu devir işlemi yapılacak. Yaz dönemi şehrimize gelen gurbetçiler içinde tapuda bekleme işi son bulacak” dedi.

‘ALICI VE SATICIYA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK’

Dükkan, arsa gibi gayrimenkullerin tapu işlemlerinin noterde yapılacağını öğrenen Selim Mutlu, “Gerçekten çok isabetli bir karar olmuş. Çünkü tabuda sıra beklemek yerine noterde işlemlerimizi hızlıca halledebiliyoruz. Bir başka avantajı ise cumartesi günleri de nöbetçi noterde işlemlerimizi halledebileceğiz. Bu durum hem alıcıya hem de satıcılara büyük kolaylık sağlayacak” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası