banner
Gündem

Köy okullarındaki çocuklar bilim ve teknolojiyle tanıştı

İlk kez Sultanhanı İlçesinde gerçekleşen bilim etkinliğinde, bilim merkezi ekipleri, gün boyunca çocuklara eğlenceli ve öğretici anlar yaşattı Aksaray’da köy okullarındaki imkânsızlık ve yetersizliklerin giderilmesi, çocukların teknoloji ve bilimi tanımaları..

Köy okullarındaki çocuklar bilim ve teknolojiyle tanıştı
banner

İlk kez Sultanhanı İlçesinde gerçekleşen bilim etkinliğinde, bilim merkezi ekipleri, gün boyunca çocuklara eğlenceli ve öğretici anlar yaşattı

Aksaray’da köy okullarındaki imkânsızlık ve yetersizliklerin giderilmesi, çocukların teknoloji ve bilimi tanımaları için  “Köyümde Bilim Var”  projesi hayata geçiyor.

İlk olarak Sultanhanı ilçesindeki Şehit Murat Yumuşak İlkokulunda bilim etkinlikleri için kolları sıvayan görevliler, sınıflara girdikleri andan itibaren çocukların büyük ilgisiyle karşılandı.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi görevlileri, Sultanhanı ilçesindeki Şehit Murat Yumuşak İlkokulu öğrencilerine yönelik bilim etkinliği düzenledi. Etkinlikte öğrencilere robot teknolojisi gösterimi, laboratuvar ortamında yapılan deneyler ve bilimsel çalışmalarının ilk aşaması uygulamalı olarak gösterildi.

ÖĞRENCİLER MUTLULUKLARINI GİZLEYEMEDİ

Proje kapsamında köy okullarında eğitim gören çocuk ve gençlere bilimsel etkinlikler, robotik kodlama- komut verme ve deneyler gerçekleştirerek bilim ve teknolojiyle buluşma imkânı sağlandı. Çocuklar eğitici robotlarla oyunlar, kimyasal deneyler yaptı. Ayrıca mikroskoplar ile hayvan türlerini inceledi. Bunun yanı sıra köy köy gezen Masalcı Dede, anaokulu öğrencilerine masal şöleni yaşattı. Masalcı Dedenin eğlenceli anlatımıyla çocuklar keyifli vakit geçirdi. Yapılan deneyleri ilgiyle takip eden çocuklar mutluluklarını ve heyecanlarını gizleyemedi.

Şehit Murat Yumuşak İlkokulu Müdür Yardımcısı Abdülkerim Gökçe, “Köyümde Bilim Var”  projesi kapsamında ekipler okula geldi ve çocuklar çok mutlu oldu” dedi. Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada  ‘Köyümde Bilim Var’ projesinin diğer köy okullarında da devam edeceği bildirildi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası