banner
Özel

Kurban eti en az bir gün dinlendirilmeli

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kasaplar kurban etinin saklanması ve tüketilmesine dair uyarılarda bulundu. Aksaray’da 28 yıldır kasaplık yapan Göksel Gürlek, kurban etinin tüketilmeden önce en az bir gün soğuk yerde..

Kurban eti en az bir gün dinlendirilmeli
banner

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kasaplar kurban etinin saklanması ve tüketilmesine dair uyarılarda bulundu. Aksaray’da 28 yıldır kasaplık yapan Göksel Gürlek, kurban etinin tüketilmeden önce en az bir gün soğuk yerde dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.

‘ET DİNLENDİĞİ

ZAMAN YUMUŞAR’

Dinlendirilmeden tüketilen etin, sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Gürlek, “Kurbanlar kesim sonrası ölüm sertliği halini alırlar. Etin o yüzden dinlenmesi gerekir.  Et dinlendiği zaman yumuşar ve pişme süresi azalır. En az 1-2 gün dinlendirilen etler; koyun veya kuzu etiyse kendi yağı ile dana etiyse yeterli miktarda su ile pişirilebilir” dedi.

Etin doğru tüketilmesinin yanı sıra pişirilme yöntemlerini de doğru uygulamak gerektiğini vurgulayan Gürlek, “Vatandaşlarımız genellikle mangal için ilk günden etlerini pişirmeye başlıyor. Ateşte pişirme yaparken, etlerin ateşe direkt temasının olmaması gerekiyor. Etler ile ateş arasında boşluk olmalı ve etlerin yanmamasına dikkat edilmeli” şeklinde konuştu.

‘KIYMA İÇİN KASAPLAR

TERCİH EDİLMELİDİR’

Gürlek, kıyma çekimlerinde bakteriden korunmak için kasapların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Herkesin işini ehline yaptırması gerektiğini dile getiren Gürlek, “İnsanlar eti çektirmek için sokakta, markette gördükleri tezgahlara yöneliyor. Soğutmalı hijyenik kıyma makinesine sahip kasaplar varken sokakta kıyma çektirmek uygun bir durum değil. Sokakta, markette çekilen kıymada sinek olur bakteri olur. Kıyma için kasaplar tercih edilmelidir” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası