banner
Gündem

Kurbanda doğru bıçak seçimi çok önemli

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarda hareketlilik başladı. Bıçakcı Barış Ircı, Kurban Bayramı’nın son günlerinde yoğunluk yaşadıklarını bu yüzden bıçakların daha erken teslim edilmesinin faydalı olacağını belirtti. ‘HATALI BIÇAK..

Kurbanda doğru bıçak seçimi çok önemli
banner

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarda hareketlilik başladı. Bıçakcı Barış Ircı, Kurban Bayramı’nın son günlerinde yoğunluk yaşadıklarını bu yüzden bıçakların daha erken teslim edilmesinin faydalı olacağını belirtti.

‘HATALI BIÇAK YARALANMALARA NEDEN OLABİLİR’

Bıçağın sapının ve çeliğinin önemli olduğunu vurgulayan Ircı,  “Müşterilerimize kurban kesimi için bıçak satışı yaparken bıçakların kaydırmaz saplı olması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü kurban kesiminde hatalı bıçak kullanımı yaralanmalara neden olabiliyor. Ayrıca bıçak, kurban edilecek hayvana zarar vermemelidir. Tek bir seferde işlem gerçekleştirilmeli. Bunda bıçağın çeliğinin keskinliği çok önemli. Kalitesiz bir bıçakla kurban kesimi yapılmaya çalışılırsa hem hayvana eziyet hem yaralanmalara sebep olur” şeklinde konuştu.

‘BIÇAK KALİTESİNE ÖNEM VERİLMELİ’

 Bıçak fiyatlarının 20 liradan başlayarak 500 liraya kadar yükseldiğini belirten Ircı, ” Bıçakların fiyatı kalitesine ve sapına göre değişiyor. Bıçak satın alırken kalitesine önem verilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımıza zarar verecek kazaların yaşanmasını istemeyiz. İthal edilen bıçakların fiyatları dolar kurundan kaynaklanan artış sebebiyle yerli üretilen bıçaklara göre daha pahalı ” diye konuştu. Ircı, bu sene bıçakların 10 liradan bileneceğini kaydetti. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası