banner
Özel

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarlarında hareketlilik artmaya başladı. Kurbanlık almak için erkenden pazara gelen vatandaşlar fiyatlar konusunda bilgi edinip, kurbanlıkları şimdiden alıyor. Bu yıl koyun ve keçilerde fiyatlar;..

Kurbanlıklar görücüye çıktı
banner

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarlarında hareketlilik artmaya başladı. Kurbanlık almak için erkenden pazara gelen vatandaşlar fiyatlar konusunda bilgi edinip, kurbanlıkları şimdiden alıyor. Bu yıl koyun ve keçilerde fiyatlar; 5 bin ile 8 bin lira arasında seyrederken, inek ve tosunlarda 50 bin ile 100 bin lira arasında değişiyor. Aksaray canlı hayvan pazarlarında kurban telaşı başlaması sonrası, Tarım İl Müdürlüğü ve Veteriner Hekimleri Odası ekipleri hayvan pazarlarındaki tüm kurbanlıkları birer birer kontrol ediyor. Ekipler, yaş durumundan gebe olup olmadığına, aşı durumundan veteriner sağlık raporuna kadar her şeyi denetliyor.

PAZARA GELEN KURBANLIKLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ SATILDI

Aksaray canlı hayvan pazarı işletmecisi Bekir Darılmaz, “Şap hastalığı sonrası 2 ay pazarımız kapalı kaldı. 3 hafta önce pazarımız tekrar açıldı. Pazarın açılması ile ciddi bir hareket başladı. Pazarımıza, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Mersin, Adana ve Ankara gibi birçok ilden alım satım için gelmeye başladılar. Büyükbaş kurbanlıklar 50 ile 100 arası, küçükbaş ise 5 bin ile 8 bin lira arasında. 3 binin üzerinde büyükbaş ve 4 bin adet de küçükbaş hayvan geldi. Pazara gelen kurbanlıkların büyük bölümü satıldı. Pazarda hareketin başlaması Aksaray ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Vatandaşlarımızın kurbanlık alımını son günlere bırakmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

KURBANLIK ALIRKEN BUNLARA DİKKAT

Kurban almaya gelenlere tavsiyelerde bulunan darılmaz, şöyle konuştu: “Kulak küpesi sistem üzerinden sorguladığında hayvana ait bütün bilgilere ulaşılabilir. Bugüne kadar yapılan aşıları, sağlık problemi yaşadıysa buna ilişkin ve yaşına dair önemli bilgileri buradan takip edebilirler. Pazara gelenler kurbana baktıklarında hayvanın genel duruşunun düzgün olmasına dikkat etmeliler. Kurbanlık olarak alınacak hayvanlar; dört ayağı üzerinde rahatlıkla durabilen, tüyleri parlak, bakışları canlı; kulak, boynuz ve kuyruk gibi bölgeleri sağlam olmalıdır. Hayvanın ağzından, burnundan ve kulaklarından akıntı gelmemeli. Solunum güçlüğü çekmemesi de önemli. Şehir dışından gelen müşterilerimiz şehrimizin etinin kalitesini bildiği için ilk tercihleri yine bu yıl Aksaray’dan yana kullandı. Pazarımızın önümüzdeki hafta daha da kalabalık olacağını düşünüyorum.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası