banner
Özel

Maske konusunda bilinçliyiz

Kovid-19 vakalarının yeniden artış göstermesiyle birlikte anımsatma dozuyla yeniden aşılama başladı. Birçok vatandaş kalabalık ortamlarda yeniden maske takmaya başladı. Eczacı Mehmet Kılıç, Aksaray’da vatandaşların maske bilincinin oluştuğunu ve gerekli yerlerde..

Maske konusunda bilinçliyiz
banner

Kovid-19 vakalarının yeniden artış göstermesiyle birlikte anımsatma dozuyla yeniden aşılama başladı. Birçok vatandaş kalabalık ortamlarda yeniden maske takmaya başladı. Eczacı Mehmet Kılıç, Aksaray’da vatandaşların maske bilincinin oluştuğunu ve gerekli yerlerde kullanıma dikkat ettiklerini söyledi.

‘BU SÜRECİN HAFİF ATLATILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Kılıç, vaka sayılarında artış yaşandığını ve gece nöbetlerinde birçok Kovid-19 hastasına ilaç temin ettiklerini belirtti. Vatandaşların vaka artışları konusunda bilinçli olduğunu belirten Kılıç, “ Şehrimizde Kovid-19 hastaları ve yakınları sürekli maskeli bir şekilde yaşam sürüyorlar. Hasta olmayan vatandaşlarımız ise kalabalık ortamlarda, risk düzeyi yüksek olan ortamlarda maskelerini takarak önlemlerini alıyorlar. Bu sürecin eskisi kadar ağır değil, hafif atlatılacağını düşünüyorum. 2 yıllık bir pandemi sürecinin ardından vatandaşlarımız maske konusunda gerçekten bilinçlenmiş bir duruma geldi. Bu durum bizleri mutlu ediyor” dedi.

‘KALABALIK VE RİSKLİ ORTAMLARDA TAVSİYE EDİYORUZ’

Kılıç, “Salgının ilk zamanlarında vatandaşların maskeye adapte olması yani bu alışkanlığı kazanması yaklaşık 6 ay sürmüştü. Şu an öyle bir durum yok Vaka sayıları bu şekilde artmaya devam etse bile toplumda maske sorununun olacağını düşünmüyorum. Bizler sağlıkçılar olarak kalabalık ve riskli ortamlarda vatandaşlarımızın maskelerini takmalarını tavsiye ediyoruz. Şu an pozitif vakaların çoğu, hastalığı ayakta hafif bir şekilde atlatıyor. Bunun dışında şu an için herhangi bir acil durum söz konusu değil. Gündelik yaşama basit önlemler alarak devam edebiliriz” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası