banner
Gündem

‘Mavi Marmara Filosu Filistin’in sesi olmuştur’

aksaray Üniversitesi (asÜ) aksaray İnsan hak ve hürriyetleri İnsani yardım Öğrenci topluluğu üyeleri tarafından ‘filistin meselesi ve mavi marmara” konulu konferans düzenledi. konferansta konuşan mavi marmara yolcularından mavi marmara derneği..

‘Mavi Marmara Filosu  Filistin’in sesi olmuştur’
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) aksaray İnsan hak ve hürriyetleri İnsani yardım Öğrenci topluluğu üyeleri tarafından ‘filistin meselesi ve mavi marmara” konulu konferans düzenledi.

konferansta konuşan mavi marmara yolcularından mavi marmara derneği kadın kolları başkanı hatice karasakız o gün yaşananları anlattı.

karasakız, “2010 mayıs ayında 6 uluslararası sivil toplum örgütü toplanan bağışlarla temin edilen 6 bin tonluk insani yardımı gazze”ye ulaştırmak için bir yardım filosu oluşturdu. filo insani yardımla birlikte 750 aktivisti de taşıyordu. almanya, kuveyt, İsrail, İrlanda, İsveç, yunanistan, güney kıbrıs, fas, yemen, mısır ve cezayir gibi 36 ülkeden gelen aktivistler arasında 15″den fazla milletvekili, 60″ın üzerinde uluslararası basın mensubu, sanatçılar ve nobel barış Ödüllü aktivistler de yer alıyordu. gazze”ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan gazze Özgürlük filosu, 31 mayıs 2010 günü İsrail askerlerinin hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. bu saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 56 kişi ise ağır yaralandı” diye konuştu.

filonun saldırıya uğramasının ardından farklı ülkelerde İsrailli yetkililere ve saldırıyı gerçekleştirenlere davalar açıldığını aktaran karasakız, “uluslararası ceza mahkemesi savcılığı, İsrail”in savaş suçu işlediğini, gazze”de işgalci statüsünde olduğunu ve filodaki tüm yolcuların sivil olduğunu bildiği halde saldırdığına karar verdi” dedi.

karasakız sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “mavi marmara, işgal altındaki filistin”in sesi olmuş ve bu sesi tüm dünyaya duyurmuştur. İsrail”in filistin”de işgalci olduğu tekrar anlaşılmıştır. filistin”deki zulmü ve işgali duyurmaya, şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz. dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olmak için var gücümüzle çalışacağız.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası