banner
Sağlık

Meditasyonun uykuya etkileri

SAYGILI, MEDİTASYONUN NE OLDUĞUNU, KİŞİLERİN GÜNDELİK YAŞAMINA OLUMLU ETKİLERİNİ VE HAYATI NASIL DÜZENE SOKTUĞUNU ANLATTI Ruhu dinlendiren ve insana iyi gelen birçok şeyi beraberinde getiren meditasyon, manevi bir arınma şekli..

Meditasyonun uykuya etkileri
banner

SAYGILI, MEDİTASYONUN NE OLDUĞUNU, KİŞİLERİN GÜNDELİK YAŞAMINA OLUMLU ETKİLERİNİ VE HAYATI NASIL DÜZENE SOKTUĞUNU ANLATTI

Ruhu dinlendiren ve insana iyi gelen birçok şeyi beraberinde getiren meditasyon, manevi bir arınma şekli olarak gündelik yaşamın stresinden kişiyi uzaklaştırıyor. Özellikle kaygı ve stresin sebep olduğu uyku probleminin çözümü olarak da önerilen meditasyon, yaşamı daha düzenli bir hale getiriyor.

Aksaray’da bu eksende ‘Lotus Yoga Pilates’ ismiyle hizmet veren merkezde Yoga ve Pilates Eğitmeni olan Sare Saygılı meditasyon yapmanın önemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Öncelikle meditasyonun, herkes tarafından yapılabilen, zihni dinlendirmeye ve onu nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmeye yardımcı olan bir arınma tekniği olduğunu söyleyen Saygılı, yetişkinlerin birçoğunun geceleri uyumakta zorluk çektiğini ve bu sorunun büyümeye devam ettiğini belirtti.

Meditasyonun uykuya olan faydalarına değinen yoga ve meditasyon eğitmeni, “Meditasyonu uyku rutininize dahil etmek, daha hızlı ve uzun süreli uyumamıza, derin uykuya ulaşmamıza yardımcı olur.  Geceleri sürekli olarak uyanıyorsanız veya kendinizi hiç dinlenmiş hissetmiyorsanız, yatmadan önce meditasyon yapmak size yardımcı olabilir.  Meditasyon genellikle uykuya müdahale eden kaygı, depresyon ve ağrı gibi problemleri azaltır. Stresi ve başka tüm endişeleri engellemek için iyi bir çözüm yoludur.  Meditasyona yeni başlayan, deneyimi az olan kişiler ve farklı yaş grupları dahil olmak üzere uykusuzluk çeken insanlar bu yöntemi uygulayabilir” dedi.

‘ÖNCE SEVDİĞİNİZ AKTİVİTELERLE ZİHNİNİZİ BOŞALTIN’

Uyku meditasyonuna başlamadan önce yapılması gerekenleri anlatan Sare Saygılı şöyle konuştu: “Meditasyona başlamadan önce, yatmaya ve uyumaya hazır olduğunuzdan emin olun.  Yani psikolojinizi uykuya hazırlayın. Ve telefonunuzu sabaha kadar bırakmaya hazır olun. Sevdiğiniz aktiviteleri yaparak öncelikle zihninizi boşaltın. Daha sonra meditasyon yaparak kendinizi iyice rahatlatın. Çünkü insan sevdiği şeyleri yaparak gündelik kaygılarından biraz daha uzaklaşabilir. Bunu meditasyonla taçlandırmak da rahat bir şekilde uykuya dalmanızı sağlayacaktır. Mesela bir fincan yeşil çay içmek daha sonra sevdiğiniz bir kitabı okumak ve sakin bir ortamda, nefesinize odaklanarak meditasyonunuzu başlatabilirsiniz. Bu ve bunun gibi kendinize has bir yatma rutini hazırlayarak rahat bir uyku çekin.” Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası