banner
Gündem

Milli gururumuz Aksaray yollarında

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER ‘ANADOLU KIRMIZISI’ RENGİNDEKİ YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİLİMİZ TOGG İLE ŞEHİR TURU YAPTI YERLİ OTOMOBİL TOGG AKSARAY’DA COŞKU İLE KARŞILANDI Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen..

Milli gururumuz  Aksaray yollarında
banner

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER ‘ANADOLU KIRMIZISI’ RENGİNDEKİ YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİLİMİZ TOGG İLE ŞEHİR TURU YAPTI

YERLİ OTOMOBİL TOGG AKSARAY’DA COŞKU İLE KARŞILANDI

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen T10X model elektrikli otomobil TOOG,  Aksaraylılarla buluştu.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda binlerce vatandaş TOGG’un meydana getirilmesini bekledi. Otomobile yoğun ilgi gösteren kent sakinleri, aracı yakından inceledi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TOGG’u tanıtan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Yerli aracımız hem dünyanın hem de Türkiye’nin gururu” dedi.

Aksaray’ın tarihi bir güne şahitlik ettiğini söyleyen Başkan Dinçer, “Bugün çok önemli bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu ile başlayan TOGG’un gelişim hikayesinde ilk adım 2017 yılında fabrikanın kurulumu ile atıldı. Bugün geldiğimiz noktada çok güzel sonuçlar aldık. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili TOGG şehrimizde.  Yerli ve milli aracımız seri üretime geçti. Teslimatlar başladı. Belirli bir plan dâhilinde talep eden tüm vatandaşlarımıza ilerleyen aylarda teslimatlar gerçekleşecek” diye konuştu.

‘60 YILLIK HAYALİMİZ GERÇEK OLDU’

Aksaray’da düzenlenen tören ile TOGG’un vatandaşlara tanıtıldığını ifade eden Dinçer, “Aracımıza bindik ve şehir turumuzu yaptık. Aksaraylı hemşehrilerimize de böyle bir şöleni yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin 60 yıllık hayali gerçekleşmiş oldu. 60 yıldır duyulan özlemin sonucu TOGG’a vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. 60 yıldır ülkemiz kendi aracını, uçağını, savaş gemisini üretemez bir haldeydi.  Geldiğimiz süreçte yerli aracımızı, uçaklarımızı, gemilerimizi ve helikopterlerimizi ürettik. Dünya liginde yarışacak aracımız bataryayla, elektrikle çalışan son derece modern bir araç.  Aracımız tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MİLLİ GURURUMUZA YOĞUN İLGİ

TOGG’u çok beğendiğini söyleyen esnaf Yusuf Bulut ise “Bu bizim milli gururumuzdur. Anlatmaya gerek yok. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere böyle bir duyguyu yaşattı. Aracı görmek bizlere de nasip oldu” dedi. Foto: Erkan ALTUNTAŞ – Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası