banner
Özel

Müftü Işıldar, ‘Üç aylar rahmet aylarıdır’

Üç ayların Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendirdi. Geçtiğimiz Perşembe günü Regaip gecesinin idrak edildiğini..

Müftü Işıldar, ‘Üç aylar rahmet aylarıdır’
banner

Üç ayların Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Regaip gecesinin idrak edildiğini dile getiren Işıldar “Üç ayların başlangıcı olarak bilinen manevi atmosferin yoğun hissedildiği mübarek bir gündür Regaip gecesi. 3 aylara girdiğimizi ifade eder. Hicri takvime göre Recep ayına girmiş bulunmaktayız. Peygamber efendimiz bu aylar için şöyle buyuruyor: ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizim için bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır’ . Bu ayları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Recep ayının 27. gecesi Miraç gecesi, peygamber efendimizin Miraç mucizesinin gerçekleştiği gecedir. Şaban ayının 15’i ise Berat gecesidir ve akabinde Ramazan ayı gelmektedir. Bu ayda ise teravih, oruç ve mukabele ile dopdolu bir zaman geçireceğiz. 3 ayların sonunda ise Ramazan Bayramı’na ulaşacağız. Cenabı hak bize bir bayram ikramında bulunuyor. Aslında bu bayramlar cennetteki bayramların bir provasıdır. Bu aylarda bol bol dua etmeli, hata ve günahlarımız için tövbe etmeli, eksiklerimizi tamamlamalıyız. Kendimizi manevi bir atmosfere transfer etmek için bulunmaz, kıymetli bir zaman içindeyiz” dedi.

‘ALLAH’IN RAHMETİNDEN ÜMİT KESİLMEZ’

Yağmur dualarıyla ilgili bilgi veren Işıldar, “Yağmur dualarını cemaat ile yapmak daha güzeldir elbette. Ama biz yine de yağmur dualarını bireysel olarak evlerimizde de yapalım. Tövbe istiğfar getirdikten sonra bu dualar yapılırsa etkili olur. Biz burada ne kadar aciz olduğumuzu görüyoruz. Allah’ın bize yağmurunu karını göndermesi onun rahmetindendir. O ‘Ol’ demeden bir şey olmaz. İnsanlığın, bilimin ve teknolojinin böyle bir imkanı ya da gücü yoktur. Biz acizliğimizi hatırlayıp, boynumuzu büküp, kusurlarımıza tövbe istiğfar edip Allah’ım senden istiyoruz, diyeceğiz. Onun rahmetinden hiçbir zaman ümit kesilmez. Rahmet, bağışlamak demektir. Biz Anadolu’da da yağmura rahmet ederiz. Öğleyse Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez. Bize yağmur göndereceğinden zerre kadar ümidimizi kesmiyoruz. Biz duamızı eksik etmeyeceğiz. Dualarımız hiçbir zaman boşa gitmez. Eninde sonunda ya bizden bir belayı def eder, ya dünyada verir yada ahirete saklar asla dualarımız karşılıksız değildir” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası