banner
Gündem

Nesli tükenmekte olan yavru alaca sansar korumaya alındı

Aksaray’da bitkin halde bulunan yavru alacasansar, koruma altına alındı. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerine gittiği sırada yol kenarında ıslanmış alacasansar yavrusunu gören Ali Ak, aç ve susuz kaldığı için bitkin..

Nesli tükenmekte olan yavru alaca sansar korumaya alındı
banner

Aksaray’da bitkin halde bulunan yavru alacasansar, koruma altına alındı. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerine gittiği sırada yol kenarında ıslanmış alacasansar yavrusunu gören Ali Ak, aç ve susuz kaldığı için bitkin duruma düşen alacasansara yardım etti.

Ali Ak, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerine gittiği sırada yol kenarında ıslanmış alaca sansar yavrusunu gördü. Aç ve susuz kaldığı için bitkin duruma düşen alacasansara yardım eden Ak, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Yavru alaca sansarı alan ekiplerin, bir süre gözlem altında tuttuktan sonra doğal ortamına bırakacağı öğrenildi. Alacasansar türü, yiyecek kaynaklarının azalması ve yaşam alanlarının daralması nedeniyle küresel tükenme riskleri yüksek olan türlerin sınıflandırılmasında kırmızı listede yer alıyor. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası