banner
Özel

Öğrencilerin ilk fotoğraf deneyimi Kültürpark’ta

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ‘Temel Fotoğrafçılık’ dersi kapsamında Kültürpark’ta saha çalışması yaptı. Teorik bilgileri pratiğe dönüştürme amacıyla Kültürpark’ta öncelikle doğa fotoğrafı üzerine çalışan öğrencilerin..

Öğrencilerin ilk fotoğraf deneyimi Kültürpark’ta
banner

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ‘Temel Fotoğrafçılık’ dersi kapsamında Kültürpark’ta saha çalışması yaptı. Teorik bilgileri pratiğe dönüştürme amacıyla Kültürpark’ta öncelikle doğa fotoğrafı üzerine çalışan öğrencilerin birçoğu ilk kez makinayla fotoğraf çekme deneyimi elde ettiğini bildirdi. Sonbahar mevsiminde doğa fotoğrafı çekilebilecek en uygun mekanlardan biri olan Kültürpark’ta çalışma yapmanın güzelliklerinden bahseden öğrenciler, makinayla ilk deneyimlerini burada yapmanın daha eğitici olduğunu iletti. Bir fotoğraf karesinde olması gereken temel doğa unsurlarını Kültürpark’ta kolayca bulabildiklerini anlatan fotoğrafçılık dersi öğrencileri alanda çeşitli kompozisyon çalışmaları da yaptı.

İSO, Enstantane ve Diyafram değerleriyle ayarlama yapıp renkli kareler yakalayan öğrencilerden Murat Taşkın, “Fotoğraf çekmek, güzel bir duygu. Sanki fotoğraf çekerken kendini o anın içindeymiş gibi hissediyorsun. Hocamızda çok güzel şeyler öğretiyor. Sonbahar da olduğumuz için şu an da ağaçlar yaprak döküyor. Birden fazla rengi barındıran Kültürpark’ta çalışmak bize zevk verdi” dedi.

Saha çalışmalarının ardından gazeteniz Egemen’i ziyaret eden öğrenciler burada gazetenin hazırlanışı hakkında bilgiler aldı. Haberlerin toplanma, yazılma ve tasarım aşamalarıyla ilgili soruların yanıtlanmasının ardından saha çalışma sona erdi. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası