banner
Özel

Tarlada ki bolluk sofralara yansıdı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok tüketilen meyvelerin başında yer alan karpuzun kilogram fiyatı, birkaç hafta önceye kadar dudak uçuklatıyordu. Şimdiyse pazardan alınan karpuzun fiyatı vatandaşın yüzünü güldürüyor. Manav ürünlerinde..

Tarlada ki bolluk sofralara yansıdı
banner

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok tüketilen meyvelerin başında yer alan karpuzun kilogram fiyatı, birkaç hafta önceye kadar dudak uçuklatıyordu. Şimdiyse pazardan alınan karpuzun fiyatı vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Manav ürünlerinde bir süredir görülen fiyat artışı yaz meyvelerinin en çok tercih edilen karpuza da etkisi altına almıştı. Pahalı olması nedeniyle market ve manavlarda dilim şeklinde satışa sunulan karpuz fiyatlarında düşüş yaşandı. Birkaç hafta önce kilogram fiyatı 20 liraya kadar çıkan karpuzun güncel fiyatı 3 lira oldu.

Tarladaki üretim bolluğunun sofralara yansıdığını bildiren pazar esnafı Ali Tan şöyle konuştu: “Yazın lezzetli gıdası olan karpuzun geçen haftaki fiyatı 6 liraydı. Şimdiyse 3 liraya kadar düştü. Üretim bolluğundan dolayı karpuzlarda yüzde 50’lik bir artış oldu. Karpuz fiyatlarının yarı yarıya düşmesi vatandaşlarımızı sevindirdi. Önceki haftalarda tadımlık olsun diye dilim şeklinde karpuz alınırken şimdilerde çifter olarak alınmaya başlandı. Bu durum bizlerin de yüzünü güldürdü. Önceki yıllarda daha uygun fiyata satış yapıyorduk. Fiyatlar eskisi kadar uygun değil elbette, ama birkaç hafta öncesine oranla fiyatlarda biraz düşüş yaşanması vatandaşın alım gücünü artırdı. Adana bölgesinde havaların aşırı sıcak gitmesi tarlalarda karpuz bolluğu oluşturdu. Bol karpuz pazar tezgâhlarına yansıdı.”

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Uzmanlara göre yazın kavurucu sıcağında damakları serinleten karpuzun günlük bir porsiyon tüketilmesi vücudun C vitamin ihtiyacını yüzde 16 oranında karşılıyor. Ayrıca vücutta yağ birikimini engelleyerek, kan basıncını düzenliyor, tansiyonu kontrol altına alıyor. Aynı zamanda su ve şeker içeriği yanında birçok vitamin ve mineral içeren karpuz, oldukça düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanların ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Su içeriği yaklaşık olarak yüzde 92 olan vitamin deposunun susuzluğu giderdiği ve vücudun su ihtiyacını büyük oranda karşıladığı da bilinmekte. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası