banner
Gündem

‘Özgür basın söyleminden taviz verilmemeli’

24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının yıldönümünde basın açıklaması yapan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, cumhuriyetle birlikte her dönemde sansürün devam ettiğini belirterek, bugünün Basın Bayramı olarak değil, gazeteciler..

‘Özgür basın söyleminden taviz verilmemeli’
banner

24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının yıldönümünde basın açıklaması yapan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, cumhuriyetle birlikte her dönemde sansürün devam ettiğini belirterek, bugünün Basın Bayramı olarak değil, gazeteciler arasında ‘Dayanışma Günü’ olarak kutlanması gerektiğini ifade etti.

Haziran ayında mecliste yalan haberin önüne geçmek adına hazırlanan yasa tasarısının eksikler ve ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı içerikler bulunması ile geri çekilerek, meclisin yeni yasama dönemine ertelendiğini söyleyen Cemiyet Başkanı Ali Südemen, yalan haberin önüne geçeceğiz diyerek özgür basın söylemlerinden taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Südemen, medya özgürlüğünün ülkenin kalkınmasında önemli bir yeri olduğuna da dikkat çekerek, ülkenin bekası başta olmak üzere, özel hayat, kişisel hak ve özgürlüklere müdahale ve toplumun inanç ve değerleri gibi temel ilkelerin korunup kollanmasının basın özgürlüğü dışında tutularak değerlendirilmesi gerektiğini ortak görüş olarak ifade etti.

Gazetecilik meslek yasasının çıkarılarak, kimler gazetecilik yapabilir? Sorusuna açıklık getirilmesi gerektiğini kaydeden Südemen, günümüzde farklı meslek gruplarından gazetecilik sektörüne geçişlerin arttığını, oysa gazeteciliğin belli bir bilgi ve birikimden sonra meslek edinilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda alınacak gazetecilik eğitimlerinin çok önemli olduğunu da söyleyen Südemen, meslek yasasının biran önce mecliste tartışmaya açılarak yasallaşmasını özlemle beklediklerini de ifade etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası