banner
Siyaset

Özkan, ‘Başkanımız Erdoğan’ın aday olmasında bir engel yok’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından 6’lı masada bir panik havası oluştuğunu ifade eden AK Parti Aksaray milletvekili aday adayı Av. Sinan Özkan, Erdoğan’ın..

Özkan, ‘Başkanımız Erdoğan’ın  aday olmasında bir engel yok’
banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından 6’lı masada bir panik havası oluştuğunu ifade eden AK Parti Aksaray milletvekili aday adayı Av. Sinan Özkan, Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağı yönündeki söylemlere cevap verdi.

MİLLETİN KARŞISINA ÇIKMAYA KORKUYORLAR

“Başkan Erdoğan’ın aday olmasında bir engel yoktur” diyen Özkan; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Aday açıklamaya cesaret edemeyen 6’lı masa 9 saatlik bir toplantının ardından Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olamayacağına yönelik bir söylemde bulunmuştur. Bizim Anayasamız ortada ve yasa da gayet açık. Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olmasının önünde hiçbir engel yoktur. Bu bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır.  367 garabetine benzer bir tutum sergileyerek vesayet odaklı anlayış ve hukuk dışı iddialar hiçbir suretle millet nezdinde karşılık görmeyecektir.”

ERDOĞAN YENİ SİSTEMDE 2. KEZ ADAY OLACAK

6’lı masanın meydana çıkmaktan korktuğunu ve milletin verdiği karara rıza göstermediğini aktaran Özkan; “Anayasa ne diyor, cumhurbaşkanı seçimi statüsü, değişikliği ilk seçimde yürürlüğe girer. Bu değişikliğe göre Başkan Erdoğan ilk defa 2018’in 24 Haziranı’nda seçildi. 2 defa seçilemez kuralı burada işlemeye başlıyor. 2023’te yapılacak seçim Başkan Erdoğan’ın 2. seçimi olacaktır. Milletin hakemliğine güvenmeyenler, milletin karşısına çıkmaktan korkanlardır” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası