banner
Gündem

Özkan; ‘Bu acılı süreci hep birlikte aşacağız’

Aksaray Milletvekili A. Adayı Sinan Özkan, afet bölgelerine yapılan yardımlar kapsamında Hatay Kırıkhan’a gitti. 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde meydana gelen iki..

Özkan; ‘Bu acılı süreci  hep birlikte aşacağız’
banner

Aksaray Milletvekili A. Adayı Sinan Özkan, afet bölgelerine yapılan yardımlar kapsamında Hatay Kırıkhan’a gitti.

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremin etkileri 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin en şiddetli yıkıma neden olduğu illerden biri olan Hatay’a yönelik yardım çalışmaları yürüten Av. Sinan Özkan, Aksaraylı hayırseverlerin destekleri ile toplanan 1 tır yardım malzemesini arkadaşlarıyla birlikte Hatay’ın Kırıkhan ilçesine götürdü.

Sabah saatlerinde bölgeye ulaşan Özkan, temel ihtiyaç malzemelerini depremzedelere dağıttı.

‘AFETZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ’

Yardım tırının özellikle çocuk ve bebeklerin ihtiyacına yönelik oluşturulduğunu; su, süt, bebek bezi, yiyecek, giyecek, ısıtıcı gibi temel ihtiyaçların tırda yer aldığını söyleyen Özkan; “Depremin en şiddetli biçimde hissedildiği bir şehirde, Hatay Kırıkhan’dayız. Dün gece yardım tırımızla birlikte yola çıktık. Sabaha karşı şehre ulaştık. Kırıkhan’da depremde hayatını kaybeden kıymetli öğretmenlerimizden Gülşen Köylü’nün adına hayırseverlerimizin katkılarıyla oluşturduğumuz yardım tırımızı Hatay’a ulaştırdık. Aksaray Valiliğimiz ve Aksaray Belediyemizin koordinesinde götürdüğümüz ihtiyacı olan malzemelerini afetzedelerimize dağıttık. Eksik gedik ne varsa tespit ettik. Aksaray’a döndüğümüzde bu ihtiyaçlar ekseninde yardımlarımız devam edecektir” dedi.

‘YARALAR BİRLİKTE SARILACAK’

Afet sebebiyle açılan yaraların, el birliğiyle sarılacağını ifade eden Özkan, “Cumhurbaşkanımız afet bölgelerini gezdi, bizlerde yine Başkanımızın selamlarını iletiyoruz. Kendilerini hiç yalnız hissetmesinler. Biz buradayız. Bu sancılı, acılı süreci hep birlikte el ele vererek aşacağız. Koordineli bir şekilde hareket etmek oldukça önemli. İhtiyaçlar sahiplerine ancak sistemli çalışıldığı zaman yardımlar ulaştırılabiliyor. Resmi kurumlarımızdan habersiz kendi başımıza hareket etmeyelim. Devletimiz tüm imkânları seferber etmiş durumda. Bizlere de bu süreçte koordineli çalışma görevi düşüyor” şeklinde konuştu.Haber:Sümeyye ÇALIŞKAN

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası