banner
Siyaset

Özkan, ‘OSB büyüyor, istihdam güçleniyor’

AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Av. Sinan Özkan beraberinde Milletvekili Adayları Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Sevinç Kasal ile Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve parti yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde faaliyet..

Özkan, ‘OSB büyüyor, istihdam güçleniyor’
banner

AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Av. Sinan Özkan beraberinde Milletvekili Adayları Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Sevinç Kasal ile Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve parti yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti. Ziyaretinde fabrika sahipleri, yöneticiler ve çalışanlarla bir araya gelen Özkan, Aksaray’ın sanayi ve istihdam noktasında Türkiye’de oldukça etkili bir konuma geldiğini söyledi.

Özellikle dış ticaret hacmindeki büyümeye dikkat çeken Özkan, “Aksaray dış ticarette 869 milyon 84 milyar 338 bin dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştı” dedi. OSB’nin şu anda yüzde 99 oranında dolu olduğuna dikkat çeken Özkan, aktif üretim yapan 272 fabrika olduğunu ve bu fabrikalarda toplam 14 bin 730 kişiye istihdam sağlandığını söyledi. İnşaatı biten ve üretime başlamaya hazırlanan 50 fabrikanın olduğunu ifade eden Özkan, inşaatı devam eden 170 fabrika ve proje halinde olan 91 fabrika olduğunu söyledi.

‘İSTİHDAMDA İLK 10 İÇERİSİNDEYİZ’

Özkan, “2002 yılında 575 istihdam oranına sahip OSB, 2023 yılında 14 bin 730 kişiye istihdam kapısı olmuştur. Ayrıca Ortaköy, Eskil ve Sultanhanı ilçelerimize de OSB kazandırılmıştır. İŞKUR verilerine göre geçtiğimiz yılsonu itibariyle 9 bin 106 kişi Aksaray’da işe yerleşti. Bizleri sevindiren husus kadın, genç ve engelli istihdamında Aksaray’ımızın Türkiye’de ilk 10 il içerisinde yer almasıdır. TR-71 bölgesinde işsizlik ortalamasını düşüren öncü illerden de biriyiz. İnşallah yeni organize sanayi bölgelerinin tamamlanmasıyla birlikte sanayide, üretimde, istihdamda Aksaray önemli bir cazibe merkezi olacaktır. Son 20 yılda 782 yatırım teşvik belgesi düzenleyerek Aksaray’ın sanayi üretimi noktasında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olmasını sağladık. Faaliyet gösteren fabrika sayısı bakımından Aksaray OSB Türkiye’nin 24. büyük OSB’si konumuna gelmiştir.  Yeni dönemde Aksaray’ın bu sıralamanın daha da üstüne çıkmasını sağlayacak önemli adımlar atacağız. Başlasın ‘Türkiye Yüzyılı’, başlasın Aksaray Yüzyılı” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası