banner
Siyaset

Özkan, ‘Türkiye Yüzyılı, üretimin de yüzyılı olacak’

AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Av. Sinan Özkan, Sarıyahşi ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti. Partisinin iktidar süresince tarım ve hayvancılık alanında yaptığı yatırımlardan bahseden Özkan, Aksaray’ın tarım..

Özkan, ‘Türkiye Yüzyılı, üretimin de yüzyılı olacak’
banner

AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Av. Sinan Özkan, Sarıyahşi ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti.

Partisinin iktidar süresince tarım ve hayvancılık alanında yaptığı yatırımlardan bahseden Özkan, Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta ülke ekonomisine 10.9 milyar TL katkı sağladığını söyledi.

Özkan, Türkiye Yüzyılı’nın başlıklarından bir tanesinin de ‘Üretimin Yüzyılı’ olduğunu belirterek, Türkiye’nin geleceğini yatırım, istihdam, her alanda üretim, ihracat ve en önemlisi yerli ve milli savunma sistemleri yoluyla büyüme üzerine inşa eden bir hükümet olduklarını kaydetti.

‘AKSARAY ÜRETİYOR,TÜRKİYE BÜYÜYOR’

Aksaray’da bin 445 dekar alanda kurulan ‘Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden de bahseden Özkan, proje kapsamındaki OSB alanının büyüklük olarak Avrupa’da 2’nci sırada yer aldığını söyledi. Modern ve topraksız tarımın yapılacağı bölgede yılın 11 ayı üretim yapılacağını vurgulayan Özkan; “Modern ve teknolojik seralarda kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretilmesi, istihdam sağlanması ve üretilen ürünlerin ülkemizin ihtiyaçları karşılandıktan sonra dış pazara da sunulması şehrimizin gelişmişlik düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Projede emeği geçen Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu’ya ve Aksaray’ın AK kadrolarına teşekkür ediyorum ” dedi.

‘AKSARAY TARIMSAL ÜRETİMDE ÖNCÜ ŞEHİRLERARASINDA OLACAK’

Tarım ve hayvancılıkta gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulunan Özkan, şöyle konuştu: “Bitkisel üretim bakımından Türkiye’de 2. sıraya yükseldik. Bu kapsamda tarımsal üretim değerini yüzde 2 bin 233 oranında artırdık. Tarıma verilen desteklerde rekorlar kırarak toplamda 2 milyar 415 milyon TL destek ödemesi gerçekleştirdik. Tarımsal kredi kullanımını kolaylaştırdık. İlimize ait 4 ürünümüzün coğrafi işaret almasını sağladık. Hayvancılıkta büyümeyi yakalayarak son 20 yılda büyükbaş hayvan sayısını yüzde 432 oranında artırdık. Küçükbaş hayvancılıkta verilen desteklerle üretimi teşvik ederek küçükbaş hayvan sayısını 420 binden 1 milyon 100 bine çıkarttık. 14 proje ile meraları ıslah ederek, yem üretimini destekledik. Suni tohumlama ile 1.5 milyon suni tohumlama gerçekleştirdik. Güvenilir gıda sistemini hayata geçirerek, gıda denetçisi sayısını 2’den 40’a çıkarttık. Şehrimizde 14 olan ari işletme sayısını 124’e çıkararak İç Anadolu’da 1. Türkiye’de ise 3. konuma yükseldik. İlimizde süt üretim miktarını 127 bin tondan 552 bin tona çıkarttık. Tarımsal OSB’nin de hayata geçmesiyle Aksaray tarımda öncü şehirlerarasında yer alacak.”

‘HER YER REİS HER YER AK PARTİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüllere taht kuran bir lider olduğunu vurgulayan Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde hükümetimiz tarım ve hayvancılık alanında büyük yatırımlara ve ilklere imza atmıştır. Üreticilerimize gerek bitkisel üretim gerekse hayvancılık desteklemeleriyle devasa destekler sağlandı.  Hükümetimiz politikalarıyla ülkemiz geçmişten bugüne kadar hızlı bir ivmeyle yükselmiş ve yükselmeye de devam etmektedir. Vatandaşlarımız her şeyin farkında. Gönlünde eser ve hizmet aşkı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’mize vatandaşlarımızın böyle sahip çıkması bizleri sevindiriyor. Her gittiğimiz yerde Recep Tayyip Erdoğan, her yer de AK parti var. Milletimiz bu desteğiyle Türkiye’mizi ‘Üretim Yüzyılı’ vizyonumuzla her alanda büyütmeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası