banner
Sağlık

Pandemi döneminde kilo aldık

Obezite her geçen gün herkesi ilgilendiren ciddi bir sağlık sorunu haline geliyor. Yanlış beslenme ve hareketsizliğin kilo artışına neden olduğunu kaydeden Diyetisyen Esra Uçar, pandemide ülke genelinde yanlış beslenme ve..

Pandemi döneminde kilo aldık
banner

Obezite her geçen gün herkesi ilgilendiren ciddi bir sağlık sorunu haline geliyor. Yanlış beslenme ve hareketsizliğin kilo artışına neden olduğunu kaydeden Diyetisyen Esra Uçar, pandemide ülke genelinde yanlış beslenme ve hareketsizlikle sebebiyle obezite oranlarında ciddi artış meydana geldiğini söyledi.

Aksaray’da 5 yıldır Beslenme ve Diyet Danışmanı olarak hizmet veren Esra Uçar, “İlimizde ve ülkemizde maalesef obezite oranları pandemi döneminde ciddi oranda arttı. Bunun sebebi ise hareketsizlik ve fazla beslenmek… Obezite yetişkin, yaşlı hatta çocukların bile ortak problemi haline geldi. Bize başvuran hastalarımızın büyük bir kısmının kan değerlerinin iyi olmadığını tespit ettik. Hâl böyleyken bizde bu dönemde yoğun çalışıyoruz. Hem Aksaray’da hem de yurt dışında takip ettiğimiz hastalar var. Sektörde son yıllarda online olarak hastalarımızla görüşüp bilgilerini ve kan değerlerini alarak diyete başlıyoruz” dedi.

‘AŞIRI KİLO KAYGISI İLE  BİZE MÜRACAAT EDİYORLAR’

Pandemi döneminin obeziteyi ciddi oranda artırdığını belirten Uçar, “Davranış bozukluğu ve stres kaynaklı olan birçok hastalığın başında obezite geliyor.  Ülkemizde yapılan araştırmalara göre bu dönemde ortalama 6 kilo aldık. Strese girdik ve rahatlamak için dengesiz bir şekilde beslendik. Harekette olmayınca ister istemez kilolar arttı. Bahar ve yaz mevsiminin de girmesiyle birlikte vatandaşlarımız yürüyüş ve diyetlerle bu dönemde kilo vermeye başladı. Bu evrede diyete başlayan vatandaşlarımızdan iyi sonuçlar almaya başladık. İnsanlar genelde aşırı kilo kaygısı ile bize müracaat ediyor. Biz de kilo ölçümlerinden önce kan tahlillerini alıyoruz. Tahlillerin iyi olup olmadığını tespit ediyoruz” diye konuştu.

Pandemide alınan kiloların hastalık belirtisi olduğunu da vurgulayan Uçar sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Pandemi döneminde düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedenlerine bağlı olarak kilo alanlara biz hasta diyoruz. Bu süreçte insülin direnci, şeker hastalığı ve tansiyon problemleri oldukça arttı. Bunu kontrol altına almak adına klasik bir zayıflama yöntemi yerine oldukça geniş kapsamlı tahlillerle işin sağlık tarafı öne çıkarılmalıdır. Öte yandan sağlıklı bir yaşam sürüldüğünde zaten hastalıklar sona erebilir, alınan kilolar da verilebilir” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası