banner
Sağlık

Polikistik Over hastalığında beslenmenin önemi

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Beyza Nur Yıldırıcı, Polikistik Over Hastalığı ve tedavisinde beslenmenin önemini gazeteniz Egemen’e anlattı. Gebelikte; tiroit, şeker ve kolesterol gibi hastalıklarda diyet ve beslenme üzerine danışmanlık hizmeti..

Polikistik Over hastalığında beslenmenin önemi
banner

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Beyza Nur Yıldırıcı, Polikistik Over Hastalığı ve tedavisinde beslenmenin önemini gazeteniz Egemen’e anlattı.

Gebelikte; tiroit, şeker ve kolesterol gibi hastalıklarda diyet ve beslenme üzerine danışmanlık hizmeti veren Yıldırıcı, son zamanlarda daha çok polikistik hastalığına yönelik çalışmaya başladığını belirtti. Yıldırıcı, “Farklı sağlık sorunları olan danışanlarım var. Her birinin değerlerine uygun şekilde beslenme listesi hazırlıyoruz. Ayrıca polikistik hastalığı olan kadınlara beslenme düzeniyle ilgili tedavi yöntemi uyguluyoruz. Günümüzde bu hastalık kadınlarda oldukça sık görülüyor. Polikistik hastalığı, yumurtada küçük kistlerin oluşmasından dolayı hamile kalma ihtimalinin azalmasıdır. Hamile kaldıktan sonra da bebeğin rahme sağlıklı tutunması gerekir. Genellikle bu hastalıkla karşılaşılan kadınlar ‘İlaç içmem yeterli’ ya da ‘Bir daha hamile kalamam’ gibi düşüncelerle yanılıyorlar. Bu hastalığın nüks etmemesi ve hamile kalabilmek için beslenme büyük bir önem taşıyor” dedi.

‘DİYETİSYENE GİTMEYİ İHMAL ETMEYİNİZ’

Polikistik hastalarının diyetisyene mutlaka gitmeleri gerektiğini vurgulayan Yıldırıcı, “Polikistik hastalığını tedavi etmede farklı yöntemler vardır. Çoğu zaman ilaçla tedavi yöntemi kullanılıyor. Fakat sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliği kilit nokta olarak hastalığı doğrudan etkileyebilir. Beslenme hastalığın tekrar nüks etmesinden korur. Polikistik hastaları potansiyel şeker hastalarıdır. Onlar normale göre daha çok karbonhidrata ve şekere düşkündür. Bu yüzden polikistik hastalığında beslenme çok önemlidir. Kişiye sınırlama ve yasaklama olmadan sadece dengeli beslenme listesi hazırlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYİN’

Beslenme tedavisi sürecinde yapılması gereken unsurları belirten Diyetisyen Yıldırıcı şöyle konuştu: “Danışanlarıma beslenme tedavisinin yanında psikolojik destek ve spor öneriyorum. Kendilerini rahatlatacak spor branşlarından birini tercih edebilirler.  Bunun yanında psikolojik olarak da dayanıklı olmak önemlidir. Umutsuzluğa düşmeyelim, çünkü beslenme ve sağlıklı yaşam ile iyileşebilirsiniz. Ayrıca düzenli beslenmenin yanında bitkisel tedavi yöntemini de unutmamak gerekiyor. Zencefil, zerdeçal ve tarçın içeren çaylar tüketilebilir. Hastalık sürecinde tüketilmesi gereken kilit besinler de vardır. Örneğin; zeytinyağının yaprağını ufalayıp iki kaşık yoğurt ile karıştırıp tüketilebilir.” Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası