banner
Gündem

‘Projemiz modern mimariyle çizildi’

BEDİR MUHTAR CAMİ VE KÜLLİYESİNİN YOLLARI YENİLENİYOR Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin yolları genişletiliyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer bölgenin çehresini değiştirmek..

‘Projemiz modern  mimariyle çizildi’
banner

BEDİR MUHTAR CAMİ VE KÜLLİYESİNİN YOLLARI YENİLENİYOR

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin yolları genişletiliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer bölgenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdikleri Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesinde inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Şehrin kadim tarihinde iz bırakmış şahsiyetlerin ismini gelecek nesillere ulaştırmak adına birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Dinçer, önemli eserlerden biri olarak ifade ettiği külliye ve cami projesinde külliyenin yaklaşık bin 500 metrekare kapalı bir alana sahip olduğunu aktardı.

Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen projede kadın ve erkeklere özel bölümlerin ayrıldığı ibadethaneler, taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar yer alıyor.

Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak için külliye projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Evren Dinçer, “Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Aksaray’ımız geçmiş tarihlere baktığımızda köklü bir kültüre sahip. Bizler şehrimize hizmet ederken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Geleceğe dair kalıcı eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz.

Bedir Muhtar Cami ve Külliye projemizi bu düşünce çerçevesinde hayata geçirdik. Projemiz modern mimariyle çizildi. Projemiz Cami ile birlikte bir külliyede yer alması gereken sosyal donatılara yer verdik. Külliyemize manevi kimlik yükleyerek geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesini arzu ediyoruz. Bu güzel projeye ulaşımı kolaylaştıracak yolların yapımına başladık” değerlendirmesinde bulundu.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını duyuran Başkan Dinçer, külliye inşaatını bir önce tamamlayarak hizmete açılacağı kaydetti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası