banner
Gündem

Protokolden ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ kutlaması

Aksaray protokolü ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. ‘İSTIKLAL MARŞI’MIZ, ORTAK SESIMİZ, ORTAK VİCDANIMIZ, EN KIYMETLİ ORTAK DEĞERİMİZDİR’ Aksaray Milletvekili Cengiz..

Protokolden ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ kutlaması
banner

Aksaray protokolü ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

İSTIKLAL MARŞIMIZ, ORTAK SESIMİZ, ORTAK VİCDANIMIZ, EN KIYMETLİ ORTAK DEĞERİMİZDİR

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:Milletimizin istiklâl ve istikbal mücadelesindeki kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını anlatan, en zorlu günlerde milletimize cesaret ve moral kaynağı olan İstiklal Marşı’mız, ortak sesimiz, ortak vicdanımız, en kıymetli ortak değerimizdir.

Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük kararlılığının, kutsal değerleri için mücadele azminin, birlik ve beraberliğinden doğan gücünün eşsiz mısralardaki yansıması olan İstiklal Marşımız, milletimizin ortak değeri ve kardeşliğimizin çimentosudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu metinlerinin başında gelen İstiklal Marşı’mız, milletimizin binlerce yıllık devlet birikimini ve medeniyet değerlerini akıllara ve gönüllere işlemiştir. Aziz milletimizin vatan topraklarının her karışında işgale karşı mücadele verdiği bir dönemde yazılan, milletimizin hasletlerini, milli ve manevi değerlerini, ideallerinin en veciz biçimde ortaya konduğu, istiklâlimizin sembolü olan İstiklal Marşı’mız, gerçek bir bağımsızlık beyannamesidir.

100. yaşını geçen İstiklal Marşı’mız, Türkiye’nin her bir köşesinde bu milletin, bu toprakların ilelebet varlığını sürdürmesi için silahıyla, bileğiyle, duasıyla, ekmeği-aşıyla katkı veren insanımızın halis duygularını yansıtır. Bu sebeple İstiklal Marşı bizim milli mutabakat metnimizdir. İstiklal Marşı, Türk milletinin bağrında yanan bir özgürlük ateşidir ve bütün cihan bilmelidir ki bu ateş, dünya var oldukça yanmaya devam edecektir. Bütün bir millet olarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi her zaman diri tutacak ve İstiklâl Marşı’mız etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

VATAN ŞAİRİMİZİN YAZDIĞI MUHTEŞEM MISRALARLA DESTANLAŞTIRMIŞ VE EBEDİLEŞTİRMİŞTİR’

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kaşlı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102’inci yıl dönümünü idrak etmenin büyük gururunu yaşıyoruz. TBMM’nin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’mız olarak kabul edilmiştir. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı’mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Aziz Türk milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir. Bu düşüncelerle; Aziz Türk milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102’inci  yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı Şehit ve Gazilerimiz ile bütün Şehit ve Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum.”

‘İSTİKLAL MARŞIMIZ MİLLETİMİZİN DÜNYAYA VERDİĞİ BAĞIMSIZLIK MESAJIDIR’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Mesajında İstiklal Marşı’nın bugün olduğu gibi 102 yıl öncede birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirten Başkan Dinçer “İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Milli mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Aziz Milletimizin hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur. Bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. Yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” şeklindeki ifadelere yer verdi.

‘İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 102.YILI KUTLU OLSUN” 

MHP Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Çölkesen mesajında “İstiklal Marşı’mız, ülkemizin bağımsızlık sürecinde hayatını vatanına ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır. Bugün, İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 102. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ve her kelimesinde inanç, her kıtasında cesaret olan İstiklal Marşı’mız, Türk Milleti’nin geleceğine sönmeyecek bir ışık tutmuştur. Aziz Milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un veciz dizeleriyle tarihe not düşülmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Bülteni)

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası