banner
Gündem

Şahin ‘Cumhuriyet teslimiyetin reddi, özgürlüğün nişanesidir’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin, 100’üncü yılına kararlı, azimli ve cesur adımlarla ilerlediğini; her alanda yakalanan büyük gelişim ivmesinin artarak devam ettiğini söyledi. Şahin, yazılı..

Şahin ‘Cumhuriyet teslimiyetin reddi, özgürlüğün nişanesidir’
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin, 100’üncü yılına kararlı, azimli ve cesur adımlarla ilerlediğini; her alanda yakalanan büyük gelişim ivmesinin artarak devam ettiğini söyledi.

Şahin, yazılı bir basın açıklamasıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 99 yıl önce büyük bir adanmışlık, eşsiz bir kahramanlık ve yüksek bir mücadele ruhu ile kurulan Cumhuriyetin, bugün sadece kendi coğrafyasını değil çok daha öteleri dahi aydınlatabilen bir kudrete eriştiğini kaydeden Şahin, milletçe mutlu, gururlu ve heyecanlı olduklarını belirtti. Cumhuriyetin, büyük Türk Milletinin bağımsızlık aşkının bir tecellisi ve egemenliğin millete iade edildiği kutlu bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Rektör Şahin, “Cumhuriyet emperyalistlere karşı şanlı bir diriliştir; Cumhuriyet zalimlere karşı direniştir; Cumhuriyet onurlu ve itibarlı bir yükseliştir; Cumhuriyet teslimiyetin reddi, özgürlüğün nişanesidir…” dedi. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin gelişmiş bir medeniyet olarak 100’üncü yılına doğru ilerlediğini ve bu aşamaya faziletli ve ahlaklı bir mücadeleyle gelindiğinin asla unutulmaması gerektiğini dile getiren Prof. Şahin, “Dün olduğu gibi bugün de mücadele devam etmektedir. Tam ve sarsılmaz bir inançla emperyalistlere karşı, zalimlere karşı, milli birlik ve beraberliğe set çekmeye çalışanlara karşı, kökü içeride ve dışarıda olan ihanet çevrelerine karşı tavizsiz şekilde mücadelemiz sürecektir. İhtiyaç duyduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğu bilinciyle istikbale ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Rektör Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm asil kahramanlarını şükran, rahmet ve dua ile anıyor, tüm milletimizin bayramını tebrik ediyoruz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası