banner
Özel

Sahra eczaneleri gece gündüz depremzedelerin hizmetinde

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük acılara neden olan depremin ardından aralarında Aksaray’ın da aralarında bulunduğu 54 ilin eczacı odası ve Türk Eczacılar Odası, 11 ilde kurulan sahra eczaneleri ile..

Sahra eczaneleri gece gündüz depremzedelerin hizmetinde
banner

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük acılara neden olan depremin ardından aralarında Aksaray’ın da aralarında bulunduğu 54 ilin eczacı odası ve Türk Eczacılar Odası, 11 ilde kurulan sahra eczaneleri ile halk sağlığı için çalışıyor.

11 ilde hızlı bir şekilde organize olan sahra eczanelerinin halk sağlığı için gece gündüz dönüşümlü hizmet verdiğini söyleyen Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi, “Depremin ilk gününden itibaren eczacılarımız bir dayanışma içine girdi. İlk olarak Aksaray’da bebek maması ve hijyen malzemelerini eczacı arkadaşlarımızla birlikte toplayıp, Aksaray Valiliği bünyesinde düzenlenen yardım kampanyasıyla birlikte deprem bölgelerine gönderdik.  Aksaraylı eczacıların bağışları ile serum, şurup, ateş düşürücü gibi ihtiyaçları hızla toparladık. Eczanelerin sisteminden para yardımında bulunduk. Burada 60 milyona yakın para toplandı. Deprem bölgesi olan 10 ilde sahra eczaneleri kurduk. Gaziantep ilindeki depomuzda açıldı. İlaçlar ihtiyaç listelerine göre sahra eczanelerine ücretsiz ulaştırılıyor. Hastalarımıza ulaştıramadığımız ilaç sayısı çok az. Eczacılar olarak halk sağlığı için gece gündüz çalıştık. Vatandaşlarımızda bu dönemde çok duyarlı davrandılar” dedi.

‘BÖLGEDE DAYANIŞMA VAR’

Bölgede büyük bir dayanışmanın olduğunu ifade eden Özçiftçi, “Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 3 eczacı arkadaşım ve Aksaray Emniyet Müdürlüğündeki görevli polislerimizle birlikte sahra eczanelerinin kurulumunu yaptık.  Bölgede çok iyi bir dayanışma var. Aksaray ve Kırşehir’den gelen gönüllü eczacılarımızla dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Şehrimizde ise KYK yurtlarında kalan depremzedelerimiz için sağlık müdürlüğümüzün katkıları ile yurtlarda revirler kuruldu. Hastaların daha önce kullandığı ilaçları tespit ediyorlar. Bizde eczanelerimizi sıra sistemine göre görevlendirip ilaçların ulaşımını sağlıyoruz” diye konuştu. Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası