banner
Gündem

Salım envanteri iklim değişikliği mücadelesine yol gösterecek

Aksaray Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ) arasında ‘İklim Değişikliği Farkındalık İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Bu kapsamda, kent genelinde iklim değişikliğiyle mücadeleye yol göstermesi bakımından bir salım envanteri hazırlanacak. İklim değişikliği,..

Salım envanteri iklim değişikliği mücadelesine yol gösterecek
banner

Aksaray Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ) arasında ‘İklim Değişikliği Farkındalık İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Bu kapsamda, kent genelinde iklim değişikliğiyle mücadeleye yol göstermesi bakımından bir salım envanteri hazırlanacak.

İklim değişikliği, sera gazı etkisi, küresel ısınma, doğal kaynakların azalması vb. konuların sağlıklı bir ekosistemin en temel parametreleri olduğunu söyleyen Rektör Şahin, sorunları bilimsel metotlar ve kurumsal iş birlikleri ile çözmek gerektiğini belirtti. Aksaray’da da iklim değişikliği ve buna bağlı olarak meydana gelen diğer unsurlarla mücadele etmek adına önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren ASÜ Rektörü, Aksaray Belediyesi ile imzaladıkları iş birliği protokolüne dikkat çekti. Protokol kapsamında şehir geneli için bir salım envanteri hazırlanacağını söyleyen Şahin, “Karbon ayak izi, su ayak izi ve ekolojik ayak izi takibi yapılacak, suyun geri kazanımının sağlanmasına dair çalışmalar gerçekleştirilecek ve iklim değişikliği eylem planına katkı sunulacak. Çalıştay, kongre ve sempozyumların yanı sıra çeşitli eğitim faaliyetleri ile kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmeyi planlıyoruz. Bu hususta Aksaray Belediyesi ile birlikte çalışacağız. Protokole katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. ‘İklim Değişikliği Farkındalık İş Birliği Protokolü’ ile yerel düzeyde küresel ısınmanın etkilerinin azaltılması için çalışmalar yapılması hedefleniyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası