banner
Gündem

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, roket yarışlarına katıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Aksaray’da Roket yarışlarını izledi. Demir, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) heyecanını Tuz Gölü’nde izlerken, bu yarışları Türkiye’de hız kesmeden devam ettirmek..

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, roket yarışlarına katıldı
banner

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Aksaray’da Roket yarışlarını izledi. Demir, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) heyecanını Tuz Gölü’nde izlerken, bu yarışları Türkiye’de hız kesmeden devam ettirmek istediklerini söyledi.

TEKNOFEST kapsamında, ROKETSAN sponsorluğunda ve TÜBİTAK SAGE desteğiyle düzenlenen yarışları Demir, Tuz Gölü’ndeki Hisar Atış Alanı’nda seyretti. Burada gazetecilere konuşan Demir, Türk savunma sanayinin çalışmalarının başka ülkelerce ilgi ile takip edildiğini belirterek, “İzlemeye devam etsinler. Kendi işimize bakıyoruz. Türkiye’nin daha stratejik ürünlere sahip olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim yolumuz belli” dedi.

‘YERLİ ÜRÜNLERLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

Türkiye’nin ‘yerlilik’ vurgusu yaparak ilerlediğini kaydeden Demir, “Her alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kara, deniz, hava, insanlı ve insansız sistemler, elektronik harp sistemleri, silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı olan her alanda kaynaklarımızı seferber edip, yoğun teknoloji katılımıyla, olabildiğince yerli ürünleri devreye koyarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu süreçte de her stratejik bileşenin, ürünün mutlaka yerli olmasıyla ilgili, kesin bir kararlılıkla yürüyüşümüz devam edecek” diye konuştu.

‘GENÇLERİMİZİN SEVİNÇTEN HAVAYA UÇTUĞUNU GÖRÜYORUZ’

Roket yarışlarındaki katılımcıların heyecanlarına ortak olduklarını ifade eden Başkan Demir, şunları kaydetti: “Roket yarışmalarımız devam ediyor. 450 civarı başvuru arasından 80’in üzerinde ekip var. Ekipler burada; alçak, orta, yüksek irtifa ve zorlu görev kategorilerinde işlemler yapıyorlar. Roketlerini birleştirip, burada atışa sunuyorlar. Roketler uçarken, gençlerimizin de sevinçten havaya uçtuğunu görüyoruz. Şu anki heyecanları, kararlılıkları, yaptıkları işler gelecek için büyük bir istikbal vadediyor. Gelecekte yapacakları katkıları da dört gözle bekliyoruz. ‘Ne kadar çalışsak azdır’ diyoruz. Tüm stratejik alanlarda tam bağımsızlığı sağlamadan ‘Çok yol katettik’ demiyoruz, demeyeceğiz. ‘Bugün iyi bir noktadayız’ dediğimiz gün, o bağımsızlığı sağladığımız gündür. Daha yapacak çok işimiz var.”

AKSUNGUR SİHA’DAN BİR TANE DAHA TESLİM ETTİ

Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Teslimatlarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Aksungur SİHA’dan bir tane daha Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ettik. SİHA’larımız Mavi Vatan’da göreve her daim hazır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası