banner
Eğitim

‘Şehirlerin imarı tek boyutlu değildir’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, büyük Türk Mutasavvıfı Hacı Bayram-ı Veli’nin şehirlerin imarıyla gönüllerin imarını denk tuttuğunu belirtti ve kültürel olarak iç içe geçen bu iki kavramın..

‘Şehirlerin imarı tek boyutlu değildir’
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, büyük Türk Mutasavvıfı Hacı Bayram-ı Veli’nin şehirlerin imarıyla gönüllerin imarını denk tuttuğunu belirtti ve kültürel olarak iç içe geçen bu iki kavramın iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı projelerden oluşan sergi, ASÜ Yeni Sosyal Tesis Fuaye Alanında beğeniye sunuldu. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Şahin, şehirlerin imarının tek boyutlu olmadığını dile getirdi. Aksaray’ın Somuncu Baba’nın memleketi olduğunu ve Somuncu Baba’nın en önemli öğrencilerinden birisi olan Hacı Bayram-ı Veli’nin, şehirlerin imarıyla gönüllerin imarının bir olduğunu söylediğini ileten Şahin, “Hatta Hacı Bayram-ı Veli, gönlün imarı olmadan şehrin imarı olamayacağını düşünür. Kültürel olarak iç içe geçen bu iki kavramı çok iyi anlamamız gerekiyor. Gençlerimizin bu yaklaşımı düstur edinerek hem şehirlerin imarında hem de gönüllerin imarında görev almalarını umut ediyoruz” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı ise çalışmanın geleneksel olarak her yıl düzenlendiğini, sergiye birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar tüm öğrencilerin projeleriyle katkı sunduğunu belirtti. Törene katılan Aksaray Belediye Başkan Vekili Osman Koçak, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik ve Aksaray Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Özcan da serginin hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Yapılan açıklamaların ardından akademisyenler ve proje sahibi öğrenciler çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Çizim, desen, doku, imgeleme ve tasarım çalışmalarının yer aldığı sergi, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve mini bir konserle tamamlandı. Rektör Şahin de mini konserde öğrencilerle birlikte, Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli türküsünü seslendirdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası