banner
Gündem

 Şehrin farklı noktalarında ağaçlandırma seferberliği

Aksaray’da başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında belediye ekipleri tarafından şehrin farklı noktalarına her gün yüzlerce ağaç ve fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma sahaları başta olmak..

 Şehrin farklı noktalarında ağaçlandırma seferberliği
banner

Aksaray’da başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında belediye ekipleri tarafından şehrin farklı noktalarına her gün yüzlerce ağaç ve fidan dikimi gerçekleştiriliyor.

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma sahaları başta olmak üzere kavşak, orta refüj, park ve dinlenme alanlarına ağaç ve fidan dikimi yapılıyor. Fidan dikimin yanında park ve bahçelere Çimlendirme çalışmalarıyla birlikte mevsimlik çiçek ve süs bitkileri de ekiliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ‘Yeniden Yeşil Aksaray’ sloganıyla başlattığı ağaçlandırma seferberliğine Cumhuriyet Bulvarı güzergahı da dahil edildi. Ekipler, Bulvar üzerine kaldırım ve orta refüjlerde yüzlerce yetişmiş çınar ağacını toprakla buluşturdu.

Dinçer, şehre 100 binden fazla yetişmiş ağaç ve fidan dikiminin gerçekleştiğini söyleyerek ağaçlandırma seferberliğinin sürdüğünü işaret etti.  Dinçer, ağaçlandırma çalışmaları yapılırken şehrin toprak yapısına uygun fidan ve ağaçların tercih edildiğini belirterek, “Gelecek kuşaklara daha ‘Yeşil Bir Aksaray’ bırakmak amacıyla şehrin farklı bölgelerine ağaç dikimi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye ekiplerince dikilen ağaç ve fidanlar arasında çınar, ladin, meşe, şeker karaağaç, ıhlamur, çam türleri bulunuyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası