banner
Gündem

Sel baskınları için önlem alınıyor

DİNÇER; “SON 3 BUÇUK YILDA 18 KİLOMETRELİK YAĞMUR SUYU ŞEBEKE HATTININ YAPIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK” Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve geldiği günden bugüne kadar toplam 18 kilometrelik yağmur suyu şebeke..

Sel baskınları için  önlem alınıyor
banner

DİNÇER; “SON 3 BUÇUK YILDA 18 KİLOMETRELİK YAĞMUR SUYU ŞEBEKE HATTININ YAPIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve geldiği günden bugüne kadar toplam 18 kilometrelik yağmur suyu şebeke yapımı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Şehrin her noktasında oluşabilecek sorunların önüne geçmek için alt yapı seferberliği başlatan Belediye ekipleri, yağmur suyu şebeke hattı, asbest boru değişimi, kanalizasyon şebeke hattı, içme suyu şebeke hattı, ızgara değişimi ve tatlı suyu şebeke hattı yapımı gibi çalışmaları 48 mahallede gerçekleştiriyor.

Alt yapının şehrin geleceği olduğu bilinciyle çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Evren Dinçer, yağmur ve kar yağışlarından oluşabilecek su birikintilerinin ve olası sel baskınlarının önüne geçmek için yağmur suyu şebeke hatlarının yapımına hassasiyet gösterdiklerinin altını çizdi.

Çalışmalar kapsamında şehir genelinde yağışlardan kaynaklı su birikintilerinin olduğu yerlerin tespit edilerek yağmur suyu şebeke hattı yapılan noktalara beton borular veya Q 400’lük, 200’lük uzun ömürlü borular yerleştiriliyor.

Yağmur suyu şebeke hatlarının olduğu güzergahlara ızgaralar yerleştirilerek yağmur sularının buradan tahliye edilmesi sağlanıyor. 18 kilometrelik yağmur suyu şebeke hattına su tahliyesi için toplam bin 303 adet ızgara yerleştirildi. Yağmur suyu şebeke hatları ile sürücülere ve yayalara güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlanmış olunuyor.

Şehir genelinde yürütülen yağmur suyu şebeke hatları yapımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dinçer, yağışların başlaması ile şehir genelinde oluşan su birikintilerinin şehre yakışmadığını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Su birikintileri yayalar ve sürücüler için ulaşım zorluğu oluşturuyordu. Aynı zamanda modern kent görünümüne uygun olmayan bu durumun yaşanmaması için yağmur suyu şebeke hattı çalışmasında bir seferberlik başlattık. Son 3 buçuk yılda 18 kilometrelik yağmur suyu şebeke hattının yapımını gerçekleştirdik. Şehrimize yakışmayan her türlü görüntüyü ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası