Özel

Serebralpalsi hastası çocuklara özel oda

AKSARAY DEVLET HASTANESİNDE SEREBRAL PALSİ HASTASI ÇOCUKLAR İÇİN OLUŞTURULAN ÖZEL ODADA FİZYOTERAPİSTLER EŞLİĞİNDE ÇOCUKLAR TEDAVİ EDİLİYOR AKSARAY ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN DUVARLARI RENGARENK BOYAMASI ÇOCUKLARIN TEDAVİ SÜRECİNE KATKI SAĞLIYOR Aksaray..

Serebralpalsi hastası çocuklara özel oda
banner

AKSARAY DEVLET HASTANESİNDE SEREBRAL PALSİ HASTASI ÇOCUKLAR İÇİN OLUŞTURULAN ÖZEL ODADA FİZYOTERAPİSTLER EŞLİĞİNDE ÇOCUKLAR TEDAVİ EDİLİYOR

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN DUVARLARI RENGARENK BOYAMASI ÇOCUKLARIN TEDAVİ SÜRECİNE KATKI SAĞLIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Ana İş Dalı Dr. Öğretim Üyesi Banu Davun, öğrencileriyle birlikte Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Serebral Palsi hastası çocuklar için ayrılmış rehabilite odasının duvarlarını renklendirdi.

Her aşamayı öğrencileriyle birlikte yürüttüklerini söyleyen Davun, “Hastane sorumlusu Feraye Şeker bizlere Serebral Palsi çocukları için ayrılmış rehabilite odasının renklenmesi yönünde bir talepte bulundu. Bizde öğrencilerimle beraber bir proje hazırladık. Zor bir çalışma oldu. Çünkü duvarlar çok büyüktü. Nereye hangi şekilleri yapacağımızı tasarladık. Çocukların çok yabancı olmadığı balık türlerini uygulamaya karar verdik. Kurşun kalemle önce duvarları çizdik. Sonrasında kâğıtlarla balıkların şekillerini çıkartarak kâğıtları duvara sabitledik. Denizanası ve yunus balıklarını da ilave ettik.  Sprey boya ile maviliği verdik. Delikli külahla su damlacıklarını oluşturduk. Daha sonra öğrencilerimizle akrilik boyalarla boyamaya başladık. Akrilik çabuk kuruyan, zararı olmayan ve koku yapmayan bir boya türü. Buraya gelen çocukların etkilenmesi için bu boya türünü seçtik. Sonuç güzel oldu” dedi.

‘SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ SÜRECEK’

Tek tek her bir aşamasında parça parça çalıştıklarını belirten Davun, “Her öğrencimiz projenin bir bölümünü kendisine iş edindi. Burayı 3 günde bitirdik. Daha öncede topluma hizmet dersleri kapsamın da son sınıf öğrencilerimizle gerek hastanemizin gerek diğer çocuk servisi ve diğer alanların bu şekilde boyamalarını yapmıştık. Buraya gelen çocuklarımızda bir nebze olsun ferahlama ve rahatlama olsun istedik. Ailelerimiz de uygulamamızı beğendi. Üniversite adına ailelerin yaptığımız işleri beğenmesi bizleri gururlandırdı. Hastane yönetimi de bizlere çok yardımcı oldu. Aksaray’da Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk görüştük. Sevgi evlerine yönelik de bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

‘BU ODA ÇOCUKLARI RAHATLATIYOR’

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Fizyoterapist olarak çalışan Tuğçe Korkut, çocukların bu odada çok rahatladıklarını ifade ederek, “Böyle bir odayı çocuklar için düşünüyorduk. Balık ve mavi renk çocuklar üzerinde rahatlatıcı olan nesnelerdir. Üniversite hocalarımızın ve öğrencilerinizin çalışmasından bizde memnun kaldık. Çocukların tedavisi esnasında burada rahatlamaları çok önemli” dedi.

‘ÇOCUKLARA ÖZEL ODA AİLELERİ MUTLU ETTİ’

Oğlunun tedavisi için hastaneye gelen Betül Doğanay, “Sürekli tedavi için hastaneye geliyoruz. Çocuklara özel bir odanın olması bizleri çok memnun etti. Çok sessiz sakin bir şekilde oğlum bu resimlerle vakit geçiriyor. Tedavi sürecimizde iyi gidiyor. Uzun süre bu odayı kullanacağız” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası