banner
Asayiş

Sokak hayvanlarına özel tasma

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sokak hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının kolaylaştırılması amacıyla sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, sahipsiz sokak köpeklerinin gece şartlarında özellikle karayolları üzerinde..

Sokak hayvanlarına özel tasma
banner

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sokak hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının kolaylaştırılması amacıyla sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, sahipsiz sokak köpeklerinin gece şartlarında özellikle karayolları üzerinde görünürlüklerini artıracak ve araç çarpmalarını önleyecek reflektif tasmalar hazırladı.

Hazırlanan tasmalar, Adana-Ankara, Konya-Nevşehir karayolları ile Aksaray’a bağlı tüm köy yolları üzerinde bulunan sahipsiz köpeklerin boynuna takıldı. Takılan reflektif tasmalar ile sürücülerin karayolları üzerinde hayvanları daha rahat fark etmeleri amaçlandı.

Ekiplerin yaptığı yazılı açıklamada, “Konum olarak kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan Aksaray ilinde sahipsiz sokak hayvanlarının trafik kazalarında hayatını kaybetmesini önlemek ve Aksaray’ı yaşanabilir hayvan dostu bir şehir yapmak için çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi. Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası