banner
Asayiş

Son sözü, ‘Olayın peşini bırakmayın’

Aksaray’da ayçiçeğin elenmesiyle ilgili çıkan tartışmada biçerdöver sahibi İhsan Ç’yi (24) öldürüp, ağabeyi Muhittin Ç’yi (28) yaralayan Derviş A, (35) ile olayda azmettirici olduğu öne sürülen babası Sadet A’nın (60)..

Son sözü, ‘Olayın peşini bırakmayın’
banner

Aksaray’da ayçiçeğin elenmesiyle ilgili çıkan tartışmada biçerdöver sahibi İhsan Ç’yi (24) öldürüp, ağabeyi Muhittin Ç’yi (28) yaralayan Derviş A, (35) ile olayda azmettirici olduğu öne sürülen babası Sadet A’nın (60) yargılanmasına devam edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 17 Ağustos 2021’de Ulukışla köyünde meydana geldi. Tarlada biçerdöverle çalışan İhsan Ç. ve ağabeyi Muhittin Ç, iddiaya göre yanlarına otomobille gelen Sadet A, deposundaki ayçiçeğini biçerdöverle elemelerini istedi. İki kardeş de yoğun oldukları söyleyip iş teklifini reddetti. Sadet A’nın ısrar etmesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Köylülerin araya girmesiyle taraflar ayrıldı ve Sadet A. tarladan uzaklaştı. Sadet A, yaklaşık 20 dakika sonra yanında oğlu Derviş A.  ile tekrar tarlaya geldi. Çıkan tartışmada Derviş A, tabancanın kabzasıyla Muhittin Ç’yi başından yaralarken, müdahale etmeye çalışan İhsan Ç’yi de boynuna ateş açarak yaraladı. İhsan Ç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 14 gün sonra hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi Derviş A.  ise 40 gün sonra yakalanıp tutuklandı. İlk önce adli kontrolle serbest bırakılan Sadet A.’da ilk mahkemede tutuklandı.

‘ÖLDÜRME GİBİ BİR KASTIM YOKTU’

Aksaray 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince ‘Kasten Öldürme ve Yaralama’ suçlarından yargılanan ve SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılan Derviş A. ile babası Sadet A.  yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada kazara ateş ettiğini öne süren Derviş Ali A, ”Üzerimde ruhsatlı silahım vardı. Mesafemiz çok yakındı. Vurmak istesem vurabilirdim. Öldürme gibi bir kastım yoktu. Ben silahın kabzasıyla korkutmak amacıyla Muhittin Ç’nin başına vurdum. Silah kendiliğinden ateş etti. Öldürmek gibi bir kastım olsaydı iki kardeşi de öldürürdüm. Mermi, olayla ilgisi olmayan yani tartışmadığım kişiye kazayla isabet etti. Korktum ve olay yerinden ayrıldım” dedi.

Babası Sadet A. ise çiftçilikle uğraştığını, İhsan ve Muhittin kardeşleri daha önce tanımadığını belirtti. Üzerine atılan suçlamayı kabul etmediğini belirten Sadet A., olayla bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, baba ile oğlunun tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Temmuz’a erteledi.

‘EVLAT ACISI HER YERİMİ YAKTI’

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan acılı aile fertlerinden anne Durdane Ç, ”Evlatlarım çalıştığı sırada bu olay gerçekleşti. Benim çocuklarıma baskı kurmuşlar. Zorla çekirdekleri attırmaya çalışmışlar. Çocuklarım ise bizim işimiz var, demiş. Sonra çocuklarıma küfür etmişler. Benim iş makinemi yaksalardı da evladıma bir şey yapmasalardı. Yalancı şahitler ortaya çıktı. Yalan konuşuyorlar. Evlat acısı her yerimi yaktı, yuvamı yıktı. Ellerini vicdanına koysunlar doğruları söylesinler” dedi.

İhsan Ç’nin ablası Gülcan Ç (28)ise: ” Kardeşim hastanede yatarken beni vuranların peşini bırakmayın demişti” dedi. Ailenin avukatı Neşet Kocaman da, sebepsiz yere işlenen bir cinayetle karşı karşıya olduklarını söyledi. Türk adaletine güvendiklerini belirten Kocaman, hakikatin ortaya çıkacağını söyledi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası