banner
Gündem

 ‘Su hayattır can almasın’ konulu çalıştay düzenlendi

Aksaray Jandarma İl Komutanlığınca ‘Su Hayattır Can Almasın’  konulu çalıştay düzenledi. Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya protokol üyeleri, köy muhtarları, azalar ve gençler katıldı. Jandarma Asayiş Şube Müdürü Fatih Yıldırmaz,..

 ‘Su hayattır can almasın’ konulu çalıştay düzenlendi
banner

Aksaray Jandarma İl Komutanlığınca ‘Su Hayattır Can Almasın’  konulu çalıştay düzenledi. Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya protokol üyeleri, köy muhtarları, azalar ve gençler katıldı.

Jandarma Asayiş Şube Müdürü Fatih Yıldırmaz, yaptığı konuşmada Aksaray’da son 20 yılda 54 boğulma olayı meydana geldiğini ve bu olayların en çok merkez ilçe sorumluluk sahasında olduğunu söyledi.

Olayların Mamasın Barajı’nda yoğunlaştığını belirten Yıldırmaz, “İlimizde meydana gelen suda boğulma olaylarına baktığımızda toplamda 62 kişinin yaşamını yitirmiş olduğunu, hayatını kaybedenlerin yüzde 89’unun 40 yaş altı, yüzde 11’inin ise 40 yaş üstü olduğu görülmektedir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 74’ü olay yeri nüfusuna kayıtlıdır. Bu veriler bizlere vatandaşlarımızın kendilerine en yakın göl ve barajlara girdiğini göstermektedir” dedi.

‘EĞİTİMLERİMİZ SÜRÜYOR’

İl Jandarma Komutanlığı olarak baraj ve göletlerde yaz aylarının başlamasıyla birlikte önleyici kolluk devriyelerini artırdıklarını aktaran Yıldırmaz, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte haftasonları tekne ve drone desteğiyle kıyı şeritlerde kontroller yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için belirli aralıklarla cep telefonlarına mesajlar gönderilmektedir. Farkındalık oluşturulmak maksadıyla hazırlanan broşürler halkımıza dağıtılmaktadır. 2016 yılında Aksaray Valiliğince alınan boğulma olaylarının önlenmesi konulu karar gereğince suya giren vatandaşlara idari yaptırım uygulanmaktadır. Bu yıl AFAD tarafından 15 okulda bin 700 öğrenciye eğitim verilmiş olup bu eğitimlere hala devam edilmektedir. Bu tür olayların önüne geçebilmek için DSİ ve Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından suya girmek tehlikeli ve yasaktır levhaları yaygınlaştırılmaktadır, ayrıca suya girişin yoğun olduğu bölgelerde tel örgü ve benzeri güvenlik tedbirleriyle suya girişlerin önüne geçilmeye çalışılmalıdır. Su hayattır, can almasın” diye konuştu.

‘BİZ YAŞADIK BAŞKALARI YAŞAMASIN’

Beden eğitimi öğretmeni 30 yaşındaki Abdulsamet Serin, 14 yıl önce Ağaçören ilçesinde kuzenleriyle birlikte serinlemek amaçlı Camili Göletine girdiklerini anlattı. Serin şu sözleri söyledi: “Göl kenarında piknik için 2 kuzenim hazırlık yapıyordu. Diğerleri de bot ile gölete giriyorlardı. Bende yüzüp yorulduğum için göl kenarında yatıyordum.4 kuzenim şakalaşırken ne olduğunu anlamadık. Kuzenim Yasin Acar’ı kurtarmak için suya atladığımda, onu sudan çıkarmak istedim. O da bana sarılınca, ne kadar yüzmeyi  bilsem de bende yüzemedim. Suyun altında 1-2 dakika kalmışım. Hayatım gözümün önünden şerit gibi geçti. Nefessiz kalınca kuzenim beni bırakmak zorunda kaldı. Diğer kuzenlerimin botu bana doğru yönlendirmesiyle kurtuldum. Yasin ise boğularak yaşamını yitirdi. Lütfen gölet ve barajlarda yüzmeyelim. Anne ve babanızın gözü yaşlı kalmasın.” Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası