banner
Gündem

‘Suyu hem tasarruflu kullanacak hem de üretimi artıracağız’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Uluırmak (Mamasın) Barajı sulaması yenileme inşaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Aydoğdu, kente dev bir proje daha kazandırmanın..

‘Suyu hem tasarruflu kullanacak hem de üretimi artıracağız’
banner

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Uluırmak (Mamasın) Barajı sulaması yenileme inşaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Milletvekili Aydoğdu, kente dev bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aydoğdu, “Yaklaşık 3 milyar 200 milyon liralık Uluırmak Barajı sulaması yenileme projesiyle suyu hem tasarruflu kullanacak hem de üretimi artıracağız. Yenileme çalışmalarında yapımı devam eden Kapalı Sulama Sisteminde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir damla su dahi israf edilmeden Aksaray’ın binlerce hektar tarım arazisi suya kavuşacak” dedi.

‘SUDAN TASARRUF İLE ÜRETİM ARTACAK’

Aydoğdu ve Altınsoy, çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Kapalı sulama sisteminin önemine dikkat çekerek hem sudan tasarruf edileceğinin hem de üretimin artacağının altını çizen Aydoğdu, tarım kenti Aksaray’ın bereketli topraklarının ihtiyacı olan su sorununa bir nebze olsun katkı sunacak olan projenin umut verici olduğunu dile getirdi.

Aydoğdu, “Yaptığımız girişimlerle Uluırmak Barajı sulaması yenileme projesini ilimize kazandırdık. Projenin önümüzdeki yıl tamamlanmasının ardından ilk etapta Aksaray’ımızdaki 3 bin 180 hektar (toplam alan 21 bin 420 hektar) tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Çiftçilerimiz hem rahat edecek hem de üretim artacak. Rabbim devletimize zeval vermesin” dedi.

‘TARIM, ÜLKEMİZİN VAZGEÇİLMEZİDİR’

AK Parti olarak tarımı en stratejik sektörlerden biri olarak gördüklerini açıklayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise, bunun için çiftçilerin yanında olmaya, gıda üretimini artması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Tarımı savunma sanayii kadar önemli bir sektör olarak değerlendiren Altınsoy, “Gıda, insanoğlunun ve diğer canlıların yaşamasının en önemli faktörlerinden bir tanesidir. Bunun en büyük örneğini yaşadığımız pandemi sürecinde gördük. Çoğu ülkede gıda sorunu yaşandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak tarıma verdiğimiz önem sayesinde, çok şükür ülkemizde böyle bir sorun yaşanmadı. Tarım, ülkemizin vazgeçilmezidir. Verdiğimiz desteklerle, uygulamaya koyduğumuz projelerle çiftçilerimizin yanında yer almaya, üretimi arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası