banner
Gündem

Tarım Lisesi Eskil ilçesinde açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Tarım Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri alanında ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği’ protokolü imzalandı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; beraberinde Milli Eğitim..

Tarım Lisesi Eskil ilçesinde açılıyor
banner

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Tarım Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri alanında ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği’ protokolü imzalandı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; beraberinde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile birlikte yaptığı açıklamada; tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için Eskil İlçesinde Tarım Lisesi açılacağını söyledi.

Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında eğitim verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapıldığını söyledi.

‘MEZUN OLDUKLARINDA

İŞ SAHİBİ OLACAKLAR’

Pandemi ile birlikte tarım ve gıdanın öneminin anlaşıldığını söyleyen Aydoğdu, “Dünya, tarım ve gıda ile ilgili çok farklı adımlar atması lazım. Aksaray tarımsal üretimde 2021 verilerine göre üretimde 3’üncü sıradan 2’nci sıraya yükseldi. Tarımsal anlamda en önemli ilçelerimizden biri olan Eskil’de Tarım Meslek Lisesi alanında bölümlerimizi açıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda bütün altyapı çalışmalarını bitirdi. Tarım Meslek Liselerine gelen çocuklarımızı işletme tecrübesi olan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu liselerden mezun oldukları anda hemen iş sahibi olacaklar” dedi.

‘AKSARAY’DA YETİŞMİŞ

ELEMANA İHTİYACI VAR’

Aksaray’ın 7 ilçesinden 3’üne OSB açan bir il olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu, Sera OSB için altyapı çalışmalarının devam ettiğini, Tarım Meslek Liselerinin bu anlamda daha ön plana çıktığını söyledi.

Bakanlıklar arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Orman Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün Aksaray’da bütün altyapı çalışmalarını tamamlayarak 2022-2023 eğitim dönemine Tarım Lisesini açacağını ifade eden Vali Aydoğdu; “Yetişmiş elemana ihtiyacı olan Aksaray’da teorik ve alan hâkimiyeti olan öğrencilerin yetişmelerini sağlayacağız. Kısa sürede iş bulmalarına olanak sağlamış olacağız. Hem öğrencilerimiz hem velilerimiz bu okulları tercih etmeye davet ediyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası