banner
Gündem

Tarımda zararlılara havadan müdahale

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası paydaşlığında yürütülen Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aksaray Valiliğinin desteklediği ‘Tarımda Zararlılarla Mücadele’ projesi kapsamında 2 adet drone alındı. Droneler zirai..

Tarımda zararlılara havadan müdahale
banner

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası paydaşlığında yürütülen Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aksaray Valiliğinin desteklediği ‘Tarımda Zararlılarla Mücadele’ projesi kapsamında 2 adet drone alındı.

Droneler zirai ilaçlama ve bitkisel üretim konularında saha çalışmalarında kullanılacak. İnsansız Hava Araçları (İHA)’nın etkisini hissettirdiği hızla büyüyen tarım sektöründe tarlaları havadan tarayarak uzaktan algılama yapan droneler yüklenen yazılımlarla hangi alanların suya, hangi alanların ilaçlamaya ihtiyaç duyduğunu tespit etmekte etkin bir rol oynuyor. Bu droneler ile ihtiyaca göre havadan sulama ve ilaçlama yapılabiliyor.

DRONELER 2023 YILINDA SAHADA KULLANILACAK

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Kazıcık köyünde dronelerin tanıtımını gerçekleştirdi. Burada açıklama yapan Saklav şöyle konuştu: “Ülkemizde önemli bir yerde bulunan ve hem ülkesini hemde kendini besleyen Aksaray önemli bir tarım ve hayvancılık şehridir. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda ziraat odamızla beraber yapmış olduğumuz proje kapsamında 2 tane drone aldık. Çiftçilerimiz bitkisel üretimde meydana gelebilecek hastalıklardan korunmak amacıyla ve mera tespitlerinde bu dronelerden faydalanacak. 2023 yılında bu droneleri sahada kullanacağız. Aksaray çiftçisine önemli bir katkı sağlayacak. Bu droneleri Ziraat Odası ile birlikte kullanacağız. Yeni yılda çiftçilerimizin ürünlerine değer katmak istiyoruz.”

KISA SÜREDE ETKİN MÜDAHELE

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, drone ile hastalık ve zararlı canlılara karşı mücadele edebileceklerini söyledi. Koçak, “Droneleri yeni yılda çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Maalesef hastalık veya zararlı canlılar olabiliyor. Bu projeyle zararlı canlılara kısa sürede müdahale etme şansımız olacak. Projenin Aksaray çiftçisine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası