banner
Ekonomi

Tarımsal üretim her yıl artıyor

aksaray”da tarımsal üretimde hem alan bazında hem verim bazında artış sağlanıyor. toplam ekim alanı 1 milyon 787 bin dekar olan aksaray, arpa üretiminde türkiye”de altıncı sırada yer alıyor. ‘aksarayli çİftçİler..

Tarımsal üretim her yıl artıyor
banner

aksaray”da tarımsal üretimde hem alan bazında hem verim bazında artış sağlanıyor. toplam ekim alanı 1 milyon 787 bin dekar olan aksaray, arpa üretiminde türkiye”de altıncı sırada yer alıyor. ‘aksarayli çİftçİler Üretİyor Ülkemİz kazaniyor”
aksaray”da tarımsal üretimde hem alan bazında hem verim bazında artış sağlanıyor. toplam ekim alanı 1 milyon 787 bin dekar olan aksaray, arpa üretiminde türkiye”de altıncı sırada yer alıyor.
aksaray tarım ve orman müdürlüğü çiftçilere birçok kolaylık sağlıyor. 2020 üretim yılı için çiftçi kayıt sistemi (çks) her sene olduğu gibi ziraat odasında yedi personelin görev almasıyla devam ediyor. çks kayıtlarını yapıp dosyalarını teslim eden çiftçiler yorulmadan bütün işlemlerini aynı bina içerisinde bitirebiliyorlar.
gÜzlÜk ekİm sezonu baŞladi
çiftçilere önemli uyarılarda bulunan aksaray tarım ve orman müdürü bülent saklav; “bakanlığımızın yayınladığı bir talimat gereği üç yıl üst üste aynı ürünü eken destekleme alamayacak. bunu bir örnekle söyleyecek olursak 2018 ve 2019″da arpa beyanında bulunmuş bir çiftçi 2020″de de arpa beyanında bulunursa bu çiftçimiz 2020 tarımsal desteklerden faydalanamayacak. bu konuda çiftçilerimizin dikkat etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
çiftçilerin toprak bakımını ve toprak analizlerini çok iyi yapmaları gerektiğini vurgulayan saklav; “toprak yapısı bakımından, tohum ve ekim açısından bizimle irtibata geçebilirler. 24 saat her türlü desteği veriyoruz, anlatıyoruz eğitim veriyoruz her türlü desteği çiftçimize sağlıyoruz.” dedi.
toplam ekİm alani 1 mİlyon 787 bİn dekar
ekim yapılan alanlardan ve ürünlerden bahseden saklav; “900 bin dekarda arpa ekimi yaptık yaklaşık 700 bin dekarda da buğday ekimi yaptık. toplam ekim alanımız 1 milyon 787 bin dekarda. arpa üretiminde ilimiz altıncı sırada. geçen sene özellikle süne mücadelesini arpa ve buğdayla çok iyi yaparak çiftçilerimizi çok iyi uyardık. İlaçlamayı zamanında yaptırarak yüksek oranda verim aldık özellikle buğdayda 700-800 kilo, suluda kuruda 400-500 kilo aldık arpada da ona keza.” şeklinde ifade etti.
tarımsal üretimde hem alan bazında hem verim bazında artış sağladıklarını dile getiren saklav; “geçen seneki üretimlerimize göre hem alan olarak hem de verim olarak artışımız var. herhangi bir düşme yok. Özellikle patates üretimimizde geçen seneye göre hem alan bazında artışımız var hem de üretim bazında. 2018″de 75 bin dekarda patates üretmiştik 202 ton 2019″un şu anki beyanlara göre ve üretim miktarımız 77 bin dekarda 206 ton patates üretimi bekliyoruz.” dedi.
yani alan ve üretim miktarında düşüş olmadığını ve aksaray”da ki çiftçilere teşekkür ettiğini söyleyen bülent saklav, konuşmasına tarım ve orman müdürlüğünün, ‘aksaraylı çiftçilerimiz üretiyor ülkemiz kazanıyor” sloganıyla son verdi. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası