banner
Eğitim

TEKNOKENT binası 2024’te bitirilecek

Kısa adı ‘ASÜ TEKNOKENT’ olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluş çalışmalarında alan belirleme ve şirket kurma aşamaları başarıyla geçildi. Sürecin üçüncü ve son aşama olan binalaşma için girişimler..

TEKNOKENT binası  2024’te bitirilecek
banner

Kısa adı ‘ASÜ TEKNOKENT’ olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluş çalışmalarında alan belirleme ve şirket kurma aşamaları başarıyla geçildi. Sürecin üçüncü ve son aşama olan binalaşma için girişimler hızlandı. Hedef, bu yıl binanın temelini atmak ve 2024 yılına kadar tamamlamak.

Çevre illerdeki TEKNOKENT’lerde şirket yöneten ve patent süreçlerine dâhil olan akademisyenlerin katıldığı bir toplantıda çalışmaların son durumu değerlendirildi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, akademik yayınların patent sürecine ve sonrasında ürüne dönüşmesi kapsamında ASÜ’de pek çok çalışma yapıldığını söyledi. Kampüsteki fiziki büyümenin belli bir noktaya geldiğini ve “ince işçilik” diye adlandırdıkları derinleşme sürecini geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Prof. Şahin, ASÜ’nün ağırlık merkezinin, üniversiteyi üniversite yapan akademik, kültürel ve sanatsal işlere kaydırıldığı bir ortalamada olduklarını vurguladı.

ASÜ, DENK ÜNİVERSİTELER ARASINDA ZİRVEYE YAKIN

ASÜ’nün, kendisi ile yaşıt yükseköğretim kurumları arasında çok iyi bir noktada olduğunu ve göstergelere bakıldığında bunda hiçbir tereddütlerinin olmadığını kaydeden Şahin, “Hangi parametreyi alırsanız alın, bir üst lige çıkacak üniversiteler arasında ilk beş içindeyiz. Bazı noktalarda birinci veya ikinci bazı noktalarda ise üçüncü, dördüncü veya beşinciyiz. Ama son dönemde kurulan 50’ye yakın üniversite içinde her zaman zirveye en yakın noktadayız. Bir süre sonra bu üniversiteler arasında üst lige çıkma bağlamında bir kopma olacak ve ASÜ, bu grup içinde yer alacak. Önemli olan bunu en hızlı şekilde başarmak” diye konuştu.

‘İKLİM VE ÇEVRE DOSTU ÜNİVERSİTELER ARASINDAYIZ’

ASÜ’nün, çevre ve iklim dostu üniversiteler arasında -GreenMetric verilerine göre- devlet üniversiteleri içinde yedinci basamakta olduğunu ve bunun da özellikli işlerden birini temsil ettiğini dile getiren Rektör Yusuf Şahin, “Üstelik coğrafi açıdan pek çok zorluğa rağmen bu noktadayız. Bu ölçüm sadece ağaç sayısı üzerinden yapılmıyor. Ulaşım, eğitim, atık yönetimi, enerji kullanımı, su gibi farklı parametrelere bakılarak yapılıyor. Örneğin biz, güneş enerjisi üzerinden kampüsün elektrik ihtiyacını karşılayabilecek bir sistem kurabilme noktasına geldik. Bunların tamamı, bizim ‘ince işçilik’ diye adlandırdığımız çalışmalardır” dedi.

‘BİN YIL SONRAYAHEDEF KOYMALIYIZ’

TEKNOKENT çalışmasını da özellikli işler kategorisinde değerlendirdiklerini ve bu çalışmanın şehri ve ülkeyi de doğrudan etkileyecek bir niteliğe sahip olduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye, dışa bağımlılığını azaltan, kendi yerli ve milli kaynaklarına daha fazla odaklanan bir noktaya doğru ilerliyor. Bizler kimi sohbetlerde ‘bin yıllık hayal kuran ecdadın torunlarıyız’ diyoruz. 1071’de Anadolu’ya geldik ve bin yıllık süreci tamamlamak üzereyiz. Binlerce yıl daha buralarda olacağız ve bu nedenle hayallerimizi, ufuk çizgimizi birkaç yıl sonrasına değil, bin yıl sonrasına koymamız gerekir.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası