banner
Esnaf Özel

Terzi Ayhan mesleğini severek sürdürüyor

Aksaray’da çocukluğunda çırak olarak başladığı terzilik mesleğini uzun yıllardır devam ettiren 65 yaşındaki Ayhan Çelik, ilerleyen yaşına rağmen dükkanının kapısını müşterilerine açmaya devam ediyor. Çelik, eskisi kadar kaliteli ürünler ortaya..

Terzi Ayhan mesleğini severek sürdürüyor
banner

Aksaray’da çocukluğunda çırak olarak başladığı terzilik mesleğini uzun yıllardır devam ettiren 65 yaşındaki Ayhan Çelik, ilerleyen yaşına rağmen dükkanının kapısını müşterilerine açmaya devam ediyor. Çelik, eskisi kadar kaliteli ürünler ortaya koyacak terzilerin kalmamasının yanı sıra bu mesleği devam ettirecek ustaların yetişmediğini söyledi.

1970’li yıllarda mesleğe çıraklıkla başladığını ifade eden Çelik,“ Okulumu bitirdikten sonra uzun bir dönem çırak olarak çalıştım. Kalfa olduğumda kendi dükkanımı açarak Aksaray halkına hizmet vermeye başladım. Müşterilerimiz yıllardır dükkandan çıkarken eline sağlık Allah bereket versin diyor. Bu da bana yetiyor. El emeği işler her zaman daha değerlidir. Dikiş makineleri benim en büyük aşkım, hepsini her sabah temizler silerim” dedi.

“BU DÜKKÂNIN ÇIRAĞI DA

USTASI DA BENİM’

Eski mesleklerin önemini yitirmeye başladığını belirten Çelik , “Bu mesleğin son kuşakları bizleriz diyebilirim. Eskiden okul tatil olduğu zaman her baba çocuğunu işe bırakır ve o mesleği öğrenmesini isterdi, artık böyle şeyler olmuyor. Bu dükkânın çırağı da ustası da benim. Mesleğimi aşkla yapıyorum, para için değil sevdiğim için yapıyorum. Her zaman en iyisini nasıl yaparım derdindeyim. Yıllardır ceket, pantolon dikiyordum şimdi tadilat işlemleriyle çarkı döndürüyoruz. Bu meslek dünyada en zor öğrenilen mesleklerden bir tanesidir. Allah’a şükür işimden memnunum” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası