banner
Özel

Tespih çekmenin vücuda faydası var

Molla Habip; “Çeşitli amaçlarla kullanılan ve farklı türdeki taşlardan yapılan tespih, ince işçilik ve büyük bir titizlikle ilmek ilmek işlenir” Aksaray’da tespih imalatı ve satışı yapan Molla Habip, kuka, kehribar,..

Tespih çekmenin vücuda faydası var
banner

Molla Habip; “Çeşitli amaçlarla kullanılan ve farklı türdeki taşlardan yapılan tespih, ince işçilik ve büyük bir titizlikle ilmek ilmek işlenir”

Aksaray’da tespih imalatı ve satışı yapan Molla Habip, kuka, kehribar, dominik damlası, akik taşı, oltu, sedef gibi birçok taşı teşbihe çevirdiklerini aktardı ve kullandıkları taşların insan sağlığına yararlı olduğunu söyledi. Habip; tespih çekmenin vücutta biriken elektriği almaktan, kan dolaşımını hızlandırmaya ve stresi almaya kadar birçok etkisi olduğunu vurguladı.

Aksaray Kültürpark Fuar Alanı’nda tespih imalatı ve satışı yapan Molla Habip, ince işçilik ve büyük bir titizlikle yapılan tespihlerle ilgili bilgiler verdi.

Fuar alanının tek tespihçisi olarak hafızalara kazınan Molla Habip; “Tespihi sevmek lazım, tespih görecelidir. Takı tasarım gibi, mesela bir kadın nasıl bir kolyeyi seviyorsa tespih de bir erkeğin aksesuarıdır. Kimi sabır çekmek için, kimi stres atmak, kimi ise aksesuar olarak kullanır tespihi. Çeşitli amaçlarla kullanılan tespih, ince işçilik ve büyük bir titizlikle ilmek ilmek işlenir. İşini çok iyi yapacaksın, güven sağlayacaksın, işinde hile yapmayacaksın. En mühim olan, ustalarımızın da söylediği gibi işini severek yapacaksın. Bir tespih üç günde, beş günde, yedi günde, on günde bitiyor. Bizim işimiz çok büyük sabır gerektiriyor” diye konuştu.

Farklı çeşitleri, renkleri ve boncukları olan tespihlerin bin bir zahmet ve çalışmalar sonucu yapıldığını vurgulayan Molla Habip; “Tespihler keyif, stres atmak ya da zikir amaçlı kullanıldığı gibi hatıra ya da hediyelik ürünler arasında da yer alıyor. Aksaray’da Kültürpark’ı ziyarete gelen müşterilerimizin bu beklentilerine cevap vermek için zengin ürün çeşidimizle hizmet veriyoruz. Meraklısına göre koleksiyonluk olarak da özel tespihlerimiz mevcuttur” dedi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası