banner
Özel

 ‘Ticaret cesaret işidir’

Bir cesaret örneği göstererek açtığı işletmesinde 3 ayda büyük mesafeler kat eden 50 yaşındaki Rukiye Külah iş hayatına atılmak isteyen kadınlar için konuştu. Kadın girişimci Külah, “Ticaret cesaret işidir” dedi…

 ‘Ticaret cesaret işidir’
banner

Bir cesaret örneği göstererek açtığı işletmesinde 3 ayda büyük mesafeler kat eden 50 yaşındaki Rukiye Külah iş hayatına atılmak isteyen kadınlar için konuştu. Kadın girişimci Külah, “Ticaret cesaret işidir” dedi.

Aksaray’da 28 yıldır ailesiyle birlikte yaşayan işletmeci Rukiye Külah; kadınların, özellikle ev hanımlarının kendilerini yeterli gördükleri konularda artık daha elle tutulur şeyler yapmaları gerektiğini ifade etti. Her insanın bir el becerisi olduğunu söyleyen Külah, becerinin yanı sıra cesaretin de iş hayatına atılma konusunda önemli bir faktör olduğunu kaydetti.

Kadın girişimci, “Herkesin muhakkak cesaret alabileceği bir becerisi, yeteneği vardır. Ben cesaretimi elimin lezzetinden aldım. İnsanın becerilerini keşfetmesi çok önemli…  Daha sonra da cesaret geliyor tabi… Birçok insan başta benim yapamayacağımı düşünmüştü. Şimdi ise bana işletmeyi büyütmeyi öneriyorlar. Daha büyük daha teşkilatlı bir iş yeriyle daha iyi işler çıkartacağımı düşünüyorlar. Cesaret etmeseydim, bu işe başlamasaydım kimse de benim potansiyelimi görmeyecek ve bilmeyecekti.” şeklinde konuştu.

 ‘BİR HAYALİM VARDI…’

Bir iş için önce hayal kurmak sonra kararlı bir şekilde o hayalin arkasında durmak gerektiğinin altını çizen Külah, yıllardır evinde yaptığı yemeklerin lezzetini sokağa taşımak niyetiyle iş hayatına atıldığını bildirdi.

Rukiye Külah işletme açma serüvenini şöyle anlattı: “Benim bir hayalim vardı. Bir dükkan açayım, doğal ve el yapımı ürünlerin tüketimi çoğaltayım istiyordum. 3-4 ay önce köprünün oradan gelip geçerken burada ki yaya sirkülasyonunu takip ettim, gayet iyiydi. Buraya bir dükkan açsam diye düşündüm. Hedefim yalnızca bazlama yapıp satmaktı. Fakat ticaret hayatına atıldıktan sonra neden ürün yelpazemizi genişletmeyelim dedim. El yapımı; pekmez, reçel, turşu, mantı yapıp satmaya başladık. Daha sonra sebzeli erişte, sarma, içli köfte, yufka, gözleme derken bir baktık ki çeşidimiz de kazancımız da gittikçe artmış.”

‘FARKLI ŞEYLER DENEMENİN NE YAŞI NE DE SINIRI VARDIR’

Yeni bir hayata atılmanın, farklı şeyler denemenin yaşı ve sınırı olmadığını düşünen Rukiye Külah, “Sınırlar bizim korkularımız ve kendimize güvenmeyişimizdir. Yetenekli ve becerikli olduğumuz konularda öne atılmaktan korkmayalım. Siz yeter ki bir şeye başlayın devamı zaten geliyor. İnsanın bir işe başlayınca kendisine zaman vermesi gerekiyor. Çünkü insan, zaman içerisinde kendi potansiyelini ve becerilerini daha iyi kavrayabiliyor. Ben kendime bir yıl ayırdım. Sabredip, gelişip gelişmeyeceğimle ilgili bir plan yaptım ve aradan üç 3 ay gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen çok yol kat ettiğimizi gördüm” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası