banner
Özel

Türk mutfağı AKMEK’te yeniden hayat buluyor

UNUTULMUŞ TARİFLER KADIN AKTİVİTE MERKEZİNDE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR Aksaray Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla kurslar düzenleniyor. Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK kurslarında kadınlar spordan el sanatlarına, havuzdan..

Türk mutfağı AKMEK’te yeniden hayat buluyor
banner

UNUTULMUŞ TARİFLER KADIN AKTİVİTE MERKEZİNDE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Aksaray Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla kurslar düzenleniyor.

Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK kurslarında kadınlar spordan el sanatlarına, havuzdan saunaya, psikolog hizmetlerinden diyetisyene kadar birçok alanda hizmet alıyor.

Türk örf ve adetlerinde önemli yeri olan Mutfak kültürü, kadınların ellerinde yeniden hayat canlanıyor. Unutulmaya yüz tutmuş reçeteler tozlu raflardan çıkartılıp Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi’nde ‘Türk Mutfağı Atölyesi’ ile gün yüzüne çıkıyor.

Aksaray Belediyesi AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezleri Müdürü Leyla Ballı, 80 ayrı branşta hizmet verdiklerini, her merkezde ise farklı atölyelerin bulunduğunu söyledi.

Dünya mutfağından önce Türk mutfağını ele almak istediklerini belirten Ballı, “Türk Mutfağı çok zengin ve en önemli mutfaklardan bir tanesi. Türk Mutfağı’nın inceliklerini öğretip püf noktalarını anlatıp, sonrasında dünya mutfağına açılmak istedik. Kursumuz Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. Perşembe ve cuma günleri Türk Mutfağı Atölyesi’nde kadınlarımız eğitim alıyor. Her eğitim gününde 25 öğrencimiz yer alıyor. Hepsi ayrı ayrı tezgahlarda  çalışıyorlar. Hem sanayi tipi hem de ev tipi fırınlarımız bulunuyor. Burada öğrenip yemeklerini yapan kadınlarımız akşam eve  yemeklerini alıp götürüyorlar” dedi.

‘TÜRK MUTFAĞI’NI SEVDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ’

Türk Mutfağı’ndaki lezzetlerin kaybolmaması adına düzenlenen kursun çok değerli olduğunu belirten usta öğretici Gülfer Ekecik ise “Kursumuzla birlikte fast-food tüketiminin azaltmayı ve Türk Mutfağı’nı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Aynı anda 12 kursiyerimizle çalışıyoruz. Herkesin kendi tezgahı var. Yetişkinlerimiz, öğrencimiz ve değişen gruplarımız var. Yaş sınırımız yok. Kursiyerlerimiz burayı bir rehabilitasyon merkezi olarak görüyor. Hem eğleniyor hem de birbirlerinden eğitim alıyorlar. Kaybolmaya yüz tutmuş çeşitlerimizi ön plana çıkartmaya çalışıyoruz.  Hazırlayacağımız menüleri istişarelerde bulunarak beraber seçiyoruz. Örneğin perde pilavı, sarımsaklı pilav ya da Selçuklu tatlıları çok ağır zannediliyor.  Reçeteyi bozmadan kendi el lezzetlerini katarak burada çalışıyorlar. Enerji çok yüksek. İnanılmaz lezzetler çıkıyor. Kuru fasulyeli yaş pasta yaptık. Dönüşleri de çok güzel. Kadın Aktivite Merkezi’mizin sağladığı imkanlar harika. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş” diye konuştu.

58 yaşındaki ev hanımı Adife Altuntaş, öğrendiği tarifleri torunlarına miras bırakmak istediğini belirtti. Evde oturmak yerine ilgi alanı olan Türk Mutfağı’na yönelmek istediğini kaydeden Altuntaş,” Keşke daha önce gelseydim. Bilmediğimiz o kadar çok yemek varmış ki. Öğrendiğim tarifler bana çok şey kattı. Yaptığım şeyleri torunlarıma götürüyorum. Onlar beğendikçe daha fazla tarif öğrenmek istiyorum” dedi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası