banner
Eğitim

Türk müziği eserlerinden oluşan iki konser düzenlendi

Bahar Şenlikleri kapsamında Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koro “Seyyah” isimli Türk Müziği Konseri verdi. Kültürel öğelerin yeni nesillere aktarılması ve öğrencilerin sahne performanslarının geliştirilmesi bakımından..

Türk müziği eserlerinden  oluşan iki konser düzenlendi
banner

Bahar Şenlikleri kapsamında Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koro “Seyyah” isimli Türk Müziği Konseri verdi.

Kültürel öğelerin yeni nesillere aktarılması ve öğrencilerin sahne performanslarının geliştirilmesi bakımından önem arz eden konser, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirildiği iki bölüm halinde sunuldu. Sahneye ilk olarak Öğretim Görevlisi Yaşar Musaoğlu’nun şefliğinde Türk Sanat Müziği korosu çıktı. “Gözleri Aşka Gülen,” “Kimseye Etmem Şikâyet,” “Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin” gibi, bir döneme damga vurmuş unutulmaz eserlerin icra edildiği konserde, farklı makamlarda 11 eser seslendirildi.

Konserin ikinci kısmı ise Öğretim Görevlisi Ezgi Demirkaya şefliğinde gerçekleşti. Musa Eroğlu, Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş gibi Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinin ürettiği eserlerin yer aldığı 12 türkünün seslendirildiği konser, katılımcıların da eşliği ile daha keyifli bir hale geldi. Konserlerin bitiminde sahneye gelen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ve Prof. Dr. Engin Deligöz, başarılı performansları münasebetiyle koro şeflerine çiçek ve belge takdiminde bulundu. Bahar Şenlikleri kapsamında ASÜ Mühendislik Topluluğu ve ASÜ İnovasyon Topluluğu “Sanal Gerçeklik Gösterisi,” ASÜ Kültür Edebiyat Topluluğu “Şiir Dinletisi,” ASÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi “Akıllı İlaç Sunumu, ASÜ Veteriner Fakültesi “Bitirme Ödevi Poster Sunumları,” ASÜ Eğitim Fakültesi de “Yıl Sonu Sergisi” düzenledi. ASÜ Genç Yazarlar Topluluğu’nun “Edebiyat Bilgi Yarışması,” ASÜ Sosyal Bilgiler ve Değerler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin “Film Gösterimi” ile katkıda bulunduğu şenlik, ASÜ Genç Motosikletliler Topluluğu’nun “Motor Yavaş Gitme ve Motor Üzerinde Yumurta Taşıma Yarışması” ile sürdü.

Düzenlenen etkinlikleri öğrenciler ve akademisyenlerin yanı sıra şehirden gelen konuklar da takip etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası