banner
Gündem

Türkiye Yüzyılına Nefes Olacak

DİKİLEN FİDANLARIN CAN SULARI VERİLDİKTEN SONRA FİDANLARLA HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ ‘Türkiye Yüzyılına Nefes Olacak’ sloganıyla Aksaray Valiliği himayelerinde Orman İşletme Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi..

Türkiye Yüzyılına Nefes Olacak
banner

DİKİLEN FİDANLARIN CAN SULARI VERİLDİKTEN SONRA FİDANLARLA HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

‘Türkiye Yüzyılına Nefes Olacak’ sloganıyla Aksaray Valiliği himayelerinde Orman İşletme Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen fidan dikme töreni 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Ağaç dikme töreninde konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Tarım Bakanlığının Türkiye genelinde başlattığı eşzamanlı olarak yapılan 81 ilde ağaç dikim töreninde beraberiz. Aksaray’da bunu geçen yılda yapmıştık bu yıl yaklaşık olarak 3500 fidanımızı toprakla buluşturduk. Bütün birimlerimiz burada hep beraber ağaç ekim törenini gerçekleştiriyoruz. Yeşillendirme çalışmalarımızla Yeşil Aksaray kimliğini Aksaray’a tekrar kazandıracağız. Farkındalık sağlamak adına vatandaşlarımıza burada fidan hediye ediyoruz. Aynı zamanda onları bu güzel sürece dahil etmiş oluyoruz. Bugün burada hakikaten çok güzel bir atmosfer var. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Geçmişten gelen gücümüzle Anadolu’ya yayılan köklerimizle Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına hazırız” dedi.

‘YEŞİL AKSARAY İÇİN AZİMLE ÇALIŞIYORUZ’

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Yeşil Aksaray için aralıksız çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Ağaçlandırma Günü’nde öğretmenlerimiz için hatıra ormanı oluşturmuştuk. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kılıçarslan Tepesi’nde farklı yöntemler deneyerek fidan dikimleri yaptık. Yine orta refüjlerimizi yetişmiş ağaçlarla donattık. Millet bahçelerimizi süs bitkileri ve görsel zenginliğe sahip bitkilerle güzelleştirdik. Bugüne kadar 200 bin fidan ve çalı bitkisini toprakla buluşturarak önemli bir mesafe kat ettik. Şehrimizin yeşil dokusunu artırmak, özlenen ‘Yeşil Aksaray’ için azimle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası