banner
Sağlık

Türkiye’de yaklaşık 30 bin hasta organ nakli bekliyor

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin hasta organ ve doku nakli bekliyor. Bir takım sağlık problemlerinin çözümü için elzem olan organ ve doku naklinin önemine dikkat çekmek..

Türkiye’de yaklaşık 30 bin hasta organ nakli bekliyor
banner

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin hasta organ ve doku nakli bekliyor. Bir takım sağlık problemlerinin çözümü için elzem olan organ ve doku naklinin önemine dikkat çekmek amacıyla Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konunun farklı boyutları anlatıldı ve organ bağışı için bir stant kuruldu. “Organ ve Doku Bağışı Konferansı” isimli etkinliğin açılışında bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, COVİD-19 Salgını öncesinde kampüste düzenledikleri organ bağışı kampanyasında Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldıklarını anımsattı. Sağlıklı yaşam bakımında birkaç noktanın son derece önemli olduğunu ve bunların başında organ ve doku naklinin geldiğini kaydeden ASÜ Rektörü; “Sağlıkla ilgili her etkinlik bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Bu ve benzeri etkinliklerin farklı konulara dikkat çekmek açısından çok kıymetli olduğu kanaatindeyiz. Amacımız, organ bağışı gibi çok değerli bir konuda farkındalığı arttırmak ve mümkün olan tüm destekleri sağlamak” dedi. Şahin, sezon boyunca kampüsteki konferans salonunda farklı türden pek çok etkinlik yapıldığını vurgulayarak bu yıl sezon boyunca kan, organ ve doku nakli ile alakalı çalışmalar yapan öğrenci topluluklarının stant açma yetkisine sahip olduğunu ve bağışları kabul edebileceği belirtti. Yaptıkları hiçbir işte sayı takıntılarının olmadığına da dikkat çeken Şahin, “Bir, sıfırdan büyüktür ve bu konuda kat edilen her mesafe çok değerlidir. İnsanlar dualarında sağlık, zenginlik, iyilik isterler. Allah hepimiz için hepsini versin ama tüm bunları başkalarına da verebilme ve paylaşabilme duygularıyla birlikte versin” dedi.

BİREYİN SAĞLIĞINA KAVUŞMASININ TEK YOLU…

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün de törende bir konuşma yaptı. Organ naklinin, ihtiyaç halinde, sağlığa kavuşmanın tek yolu olduğunu anlatan Örün, “Herkesi organ ve doku bağışına davet ediyoruz. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde her birey organ bağışı sistemine kendini dâhil ettirebilir. Bu konu çok önemli. Türkiye’de yaklaşık 30 bine yakın hasta organ nakli bekliyor” dedi. Bağış konusunda Türkiye’de önemli adımların atıldığını, 2018 yılında yüz bin civarında olan bağışçı sayısının bugün 450 bin seviyesine geldiği bilgisini de paylaşan Dekan Örün, “85 milyon nüfusa sahip bir ülkede bunun daha da çok arttırılması gerekiyor. Herkesi, ‘Sizler de bir hayat kurtarabilirsiniz’ sloganıyla başlatılan kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç ise her organın yeni bir hayat anlamına geldiğini söyledi ve etkinliğin düzenlenmesine emek verenlere teşekkür etti. Etkinliğin son bölümünde, kendisi de bir bağışçı olan Rektör Şahin, Organ Bağışı Standındaki çalışmalara bizzat katkı sundu ve kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası